Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na tom bude nová sestavy eSuby při prvním ostrém měření sil v letošní sezóně?

8. 3. 2021 | 13:37 Counter-Strike 2
Na domácí scéně není dlouhodobě známějšího jména, než je eSuba. Organizace přicházejí a mizí, ale eSuba se na domácí špici pohybuje už více než 15 let. Jednoznačný úkol bude mít CS:GO sestava i v letošním roce, ačkoliv meziročně přišly do týmu dvě nové tváře.
eSuba – HAL3000 MČR Tour
eSuba – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Domácí scéna od rozpadu legendární sestavy eXtatus (později Majestic Lions či Gunrunners) neměla do příchodu SINNERS Esports jednoznačného vládce, eSubě se však ani přesto nepodařilo usadit na trůnu. V letošním roce se česká jednička bude více soustředit na zahraničí a prostor vyhrát různé domácí soutěže bude mít právě i eSuba, ačkoliv vedle ní sílí také konkurence. V roce 2020 se modrá krev přiblížila možná nejvíce k tomu, aby v jednom z velkolepých finálových duelů SINNERS porazila, sezóna však skončila několika dílčími zklamáními v podobě nepostoupení do finále Mistrovství ČR i Sazka eLEAGUE a "pouhého" stříbra z MSR.

Před letošní sezónou se v eSubě změny sice chystaly, finální soupiska pro rok 2021 je však úplně jiná, než se zprvu očekávalo. Veřejným tajemstvím bylo, že v týmu by neměl pokračovat Lukáš 'luko' Hrabčík, který už se připravoval s Dark Tigers, po vykradení sestavy eSuby od ENTERPRISE se však směr výstavby letošního kádru obrátil o 360 stupňů. Tradiční organizace přišla o Erika 'The eLiVe' Sitha a Lukáše 'Levi' Bouřy, tedy dva důležité pilíře z hlediska individuální i týmové stránky. Z několika možností se jako nový in-game leader nakonec vybral Peter 'jaro' Rauch, spolu se kterým se rozhodlo o setrvání luka, i přes původní plán. Pátým do party se stal Matěj 'twist' Petráš z ENTERPRISE, který už si v minulosti za eSubu jednorázově zahrál. Nyní jej však čeká velká výzva.

Pokud bychom si měli na papíře srovnat soupisky z loňského a před letošním rokem, tak na rozdíl od jiných konkurentů se u eSuby nedá hovořit o přílišném posílení, ba naopak. Sestavy se v honu za sesazením SINNERS Esports vyrovnávají a od eSuby se možná nebude tolik očekávat, jako například od vylepšených složení ENTERPRISE či Sampi.Tipsport. Současně jsme si ale za ty roky zvykli, že podceňovat tradiční jméno domácí CS:GO scény se nevyplácí, ať už hraje v jakékoliv sestavě. Svěřenci Tomáše 'benq1' Masaryka si jistě najdou cestu mezi domácí špičku, ubránit pozici domácí dvojky to ale budou mít hodně těžké. Aktuální formě před HAL3000 MČR Tour navíc nepomáhá ani to, že eSuba v turnaji REPUBLEAGUE před týdnem vypadla proti ECLOT.

Jaká má před prvním velkým turnajem sezóny očekávání samotný trenér benq1?

Na MČR Tour sa určite tešíme, keďže pôjde o prvú možnosť zaistiť si miestenku na tohtoročnom MČR. Ako tím sa cítime celkom dobre, ale stále máme na čom pracovať. Verím ale, že keď pôjde práve o postup na MČR, tak sa chalani dokážu vyhecovať k čo najlepšiemu výkonu.

Na domácu konkurenciu sa špeciálne nepripravujeme a snažíme sa hlavne doladiť našu hru. Ako najväčšieho rivala považujeme určite tím Enterprise, kde hrajú naši dvaja bývalí spoluhráči a je to zároveň twistov bývalý tím. Medzi najväčšiu konkurenciu by som ďalej zaradil tímy Sampi a Entropiq. Je nám asi jedno aké tímy dostaneme do skupiny, nakoľko sú tímy rozdelené do košov, tak by to malo byť viacmenej vyrovnané.
eSuba – HAL3000 MČR Tour
eSuba – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: eSuba, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.