Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se cítí překvapiví vicemistři poté, co jako první v historii vyřadili eSubu již v semifinále?

23. 11. 2021 | 11:58 League of Legends Rozhovor
Guseppe MČR už je nějakou tu dobu za námi, a proto jsme si na rozhovor pozvali celý tým Dynamo Eclot, kteří nyní drží titul vicemistrů ČR v League of Legends. Na tak nezkušenou sestavu, s jakou na největší turnaj roku zavítali, rozhodně mohou odcházet s hlavami vztyčenými nahoru. Přeci jen eSubu z MČR v semifinále ještě nikdo nikdy nevyřadil!
Rozhovor s vicemistrem ČR v League of Legends!
Rozhovor s vicemistrem ČR v League of Legends!
Zdroj: PLAYzone

Kulvasi, jak se ti na MČR vlastně hrálo? Obecně v Česku je situace okolo toplanerů docela ošemetná a není tu dlouhodobě nikdo dominantní. Byl někdo, koho ses před turnajem bál?

Na MČR se mi hrálo dost dobře, nejvíc jsem se asi bál hlavně Wondra a Welcoma.

Savero, na rozdíl od topu má naše jungle scéna jasnou špičku. Jaké to bylo hrát proti Lianovi a kde byl největším rozdíl mezi ním a Sacrificem? Zároveň Ordno v našem rozhovoru chválil tvou spolupráci s Jackisekem v semifinále, ale nechápal, proč jste tak nehráli ve finále. Jednalo se o nějaké přizpůsobení speciálně na SINNERS?

Proti eSubě byly pro mě hry výrazně jednodušší, jelikož hrají hlavně okolo midu a jsou celkem čitelní, zatímco SINNERS mají podle mě o něco lepší 2v2 mid jungle a hrají do celé mapy. Ve hrách proti SINNERS jsme oproti eSubě měli drafty více zaměřené do ostatních linek a také to podle mě bylo tím, že jsme hráli o dost hůř než v semifinále.

Jackisku, pro mnohé, ať už komentátory nebo fanoušky, jsi jedním z největších talentů na midu u nás v Česku. Vnímal jsi nějak tlak před začátkem MČR? Dále podobná otázka jako v jungli. Na naší scéně jsou dvě jasná jména – Ordno a Sajator. Kde je podle tebe největší rozdíl v jejich stylu hraní?

Tlak před MČR jsem nevnímal. A největší rozdíl je v tom, že Ordno hraje víc pasivně a kontrolovaně, zatím co Sajator hraje více agresivněji a riskantněji jako já.

Hiro, v porovnání se zbytkem týmu jsi už takový veterán naší scény. Pokusil ses zaujmout roli leadera před MČR? Rovněž jak se ti hraje se Smartym, přeci jen toho času na sehrání nebylo úplně nejvíce. Samozřejmě musí přijít i otázka, jak ses cítil po výhře nad eSubou a vnímal jsi její důležitost jako milník?

Vždy v důležitých zápasech step-upuju v komunikaci, takže asi jo. Se Smartym se mi hraje dobře. Najde se tam někdy pár chyb, ale všechno se dá spravit tréninkem a časem. Vyhráli jsme proti eSubě na MČR i na Hitpoint Winter. Jsem šťastný, že jsme vyhráli, ale máme pořád na čem pracovat. Jako velký milník to neberu, abych pravdu řekl.

Smarty, to byla parádní premiéra na MČR, ne? Byla nějaká botlinka na celém turnaji, ze které by minimálně pro tebe šel nějaký větší respekt? Jako bývalý člen eSuby, jaké jsi měl pocity po výhře nad ní?

Jojo s výkonem jsem spokojen, bylo to moje první MČR a hned jsem s týmem obsadil druhou příčku, takže super pocit. Na turnaji jsem se ze začátku bál Rufuse, kvůli tomu jak hrál na MSR, ale to ze mě pak opadlo a byl jsem ready na vše. Ve finále mě dost zaskočila botlinka SINNERS, Piok s Bluem hráli fakt pěkně. Výhru nad eSubou jsem si užil, jsou dlouhodobě česká jednička a je to můj bývalý tým, takže o to lepší pocit je porazit.

Kouči, v semifinále proti eSubě jste dali hezký comeback, co přesně se po té první hře v sérii změnilo? Jinak změnil se nějak výrazně styl hry ve finále? Co bys za celý tým vzkázal fanouškům Dynamo Eclot?

Vzhledem k tomu, že jsme relativně nový tým, bylo pro nás druhé místo splnění "tabulkového cíle". MČR jsme ale hráli s cílem zvítězit, proto druhé místo nevnímám jako úspěch. Po první hře jsme nic dramatického neměnili. Soupeře jsme měli dobře načteného, věděli jsme jakým způsobem budou hru hrát a jak máme reagovat ve hře i draftu. SINNERS nebyli tak dobří v laning fázi jako eSuba, ale měli lepší teamfight a celkově dělali méně chyb, proto si zaslouženě odnesli pohár. Fanouškům děkuju za podporu hráčů.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone
Štítky: Guseppe MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.