Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se JoŽo ohlíží za stříbrným tažením na letošním MČR?

12. 11. 2021 | 16:10 Hearthstone Rozhovor
Uzávěrku za Vodafone MČR v Hearthstone obstará rozhovor se stříbrným Michalem "JoŽo" Jozefkem. Ten jako špičkový slovenský hráč napodobil tažení krajana Silhan z před sedmi let, i nadále však Slovensko zůstává bez svého mistra. Jak se po minimu přípravy ohlíží JoŽo za víkendovým turnajem a finále celé sezóny?
JoŽo
JoŽo
Zdroj: grafika PLAYzone

Převažuje u tebe s odstupem času radost ze zisku krásného druhého místa, nebo spíše zklamání z prohraného finále?

Určite veľká radosť. Rozhodne mi MČR zdvihlo náladu. V poslednej dobe som sa herne trochu trápil. Ale nezbavil som sa pocitu, že niektorí hráči by si moje miesto zaslúžili viac, ale v kontexte hráčov v TOP 4 to dopadlo podľa mňa fér. Z čoho som smutný, boli moje občasné “plejády” a mulligeny. Čo som pozeral záznamy, tak v každej sérii som spravil aspoň jednu strednú až hrubú chybu (ehm semifinále game 4).

Víš, že jsi teprve druhým Slovákem, jemuž se povedlo dostat tak blízko k titulu?

Áno viem. Komentárom som vravel, že Silhan bol môj hráčsky idol. Zápas Styxon vs. Silhan mám v živej pamäti. Ale už to je asi viac ako 5 rokov. Tak dúfam, že raz Hearthstone MČR ovládne nejaký môj krajan.

Jak dlouho ti trvalo vymyslet tvůj line-up? Vyměnil bys teď nějaký balíček?

Uf, Deadmines vyšli v utorok, myslím. Deadline bol štvrtok večer. Ja som mal stredu zápočet a v štvrtok ráno som ešte odovzdával zadanie do školy. Potom ešte 2 cviká a šlofík lebo som za 2 noci naspal 4 hodiny. Až potom som začal riešiť MČR. To vychádza na nejaké 4 hodiny. Naštastie ma hlavne M1lan presvedčil, aby sme hráli TOP tier balíky (Rogue, DH). To sme doplnili o Quest Warlocka a Libram Paladina. Balíky performovali dobre, len keby som dopredu tušil pool, čo prinesú ostatní, tak by som pravdepodobne zmenil jeden z týchto dvoch balíkov. Predsa len som bol trošku slabší do kombinácie Mage + Garrote Rogue. 

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Tvá cesta turnajem nebyla bez komplikací, v obou skupinových fázích sis připsal jednu prohru. Nebál ses chvílemi, že do play-off nedojdeš?

Ani nie. Na výsledok som sa nejako nepozeral. Keby som si dal 0-2, tak mal som kam alokovať. Jednu sérku som prehral s Narutem, kde som trošku nezvládol ban a nechal som open Rogunu. Tak mi zaslúžene dala 3-0. V semi som sa už poučil a zabanoval Rogunu ako väčšine súperov. Druhú sériu som prehral s Jarlom na jeho mága. Hru za DH som trošku zahodil, mal som sa možnosť vyliečiť o 2 životy a tým by som prežil burn, čo Jarla objavil a vyhral ďalšie kolo. Ale aj tak som bol na 25 alebo 23 a išiel som presne na manu na 0. 

To se ostatně stalo nejednomu známému jménu, co dle tebe za jejich selháním stálo?

Záleží ako definuješ zlyhanie. Predsa len hráš hru, kde veľa faktorov nevieš ovplyvniť (draw, oponentov lineup, RNG faktory v hre ako discover). Nie je to šach alebo Starcraft / Age of Empires, kde vo väčšom percente prípadov ten lepší hráč vyhrá.

Ty jsi ale nakonec nejen postoupil do TOP 4, ale výhrou proti Narutovi sis i zajistil místo ve finále. Věřil sis před startem, že dojdeš takhle daleko?

Vôbec. (smiech) Nebol som úplne sebavedomý s balíčkami, čo som hral – najmä s DHčkom. A ani tej príprave som veľmi pred MČR nedal. Ale nakonec sa mi podarilo dostať balíčky aspoň trochu do ruky.

A jak ses cítil před samotným semifinále, věřil sis do Naruta?

Cítil som, že musím vyhrať, inak mi to Pardub neodpustí.

Na závěr se ještě musím zeptat, co si myslíš o současné metě?

Uf. Ja, čo som zvyknutý hrať 1 partiu šachu aj 5 hodín a milujem hrať kontrol balíky, tak meta, kde sa umiera turn 7/8/9, nie je pre mňa úplne bueno. Za mňa docela hrozná, ale boli ešte horšie.

Tak díky za rozhovor, máš na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky?

Ja ďakujem za celé MČR. A všetkým, kto mi počas turnaja fandil, či už na streame alebo cez PMka. Moc si toho vážim. Ešte raz díky a čau.

Štítky: MČR, JoŽo
miluju videohry a hlavně ligu legend