Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zahodit životní šanci? Hráč se na Apex Legends turnaji v Polsku tak opil, že skončil v cele

17. 9. 2019 | 11:14 Apex Legends
Představte si, že se několik let věnujete kompetitivnímu hraní a dlouhý čas čekáte na příležitost, kdy konečně dostanete příležitost se ukázat na turnaji světového kalibru. No a všechno zahodíte do koše proto, že se večer před turnajem příliš opijete a nemůžete tak nastoupit. Zdá se to jako smyšlený příběh? Ale kde pak.
Apex Legends Preseason Invitational
Apex Legends Preseason Invitational

Minulý víkend se v polském Krakově uskutečnil Apex Legends turnaj s názvem Preseason Invitational, který nabídl parádní prize pool 500 tisíc dolarů. Ne všechny příběhy se však psaly v hráčské aréně. Jeden takový má na svědomí Tyler 'FoxieGG' Fox, který na podobnou akci čekal několik let, ale ta nedopadla dle jeho představ.

Foxie a jeho američtí spoluhráči teprve den před turnajem oznámili přestup pod organizaci Game Arena Esports. Od té doby ale pro něj šlo vše z kopce. Na turnaji měl totiž možnost potkat řadu známých, které znal dlouhé roky pouze přes internet a konečně měl prostor s nimi s trávit nějaký čas. Přitom se však opakovaně rozdělil se svými spoluhráči a se zástupci jiných týmů si užíval ruch večera a následně i noci. Vše se dostalo až do situace, kdy mu dle jeho vyjádření v jednom z klubů přimíchali něco do pití a on se rozhodl vrátit na hotel.

Pokus to byl ale marný, protože jeho telefon byl vybitý a nemohl si tak zavolat Uber. Když se kvůli strachu z omdlení kvůli vidění různými barvami posadil na lavičce, přišla jej zkontrolovat policejní hlídka. Jelikož ale neměl žádné cestovní pojištění, tak jej do nemocnice vozit smysl kvůli vysokým poplatkům nemělo. Policisté jej tak vzali alespoň na stanici pro základní testy. Do té doby byl však Foxie umístěn do stísněné cely, kde strávil s šesti lidmi celých devět hodin. Naštěstí však alespoň poté byl ve stavu, kdy mohl být v pořádku propuštěn.

Jeho rozzuřený tým se zachoval nejlépe, jak mohl, a dokázal si sehnat náhradníka v podobě trenéra jiného týmu. V pozměněném složení se dokázali dostat až do třetího kola Losers Bracketu. To ale není největší prohra celého víkendu, protože ačkoliv se Foxie okamžitě omluvil, po menších online prohřešcích tohle bylo opravdu přes čáru a asi není nikdo, koho by jeho chování nezklamalo. Není tedy divu, že byl obratem vyhozen z týmu.

Vyjádření jeho spoluhráče:

FoxieGG

Vyjádření samotného Foxieho:

FoxieGG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.