Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla jde opět do akce, letošní Grandmasters startují již tento pátek

15. 4. 2020 | 21:26 Hearthstone
Velmistři se vrací do boje, Hearthstone Grandmaster se se svojí Season 1 vracejí na scénu již tento týden. A v akci se představí i našinec!
HS GM
HS GM

Nejprestižnější dlouhodobá Hearthstone soutěž současnosti se vrací! Letošní Grandmasters opět budou opět rozděleny do více sezón, v nichž vždy ten nejlepší postoupí na Mistrovství světa. Rozdělené vše nebude jen do sezón, ale také dle regionů. Z těch nás nejvíce zajímá ten evropský, ve kterém bude bojovat i český zástupce Jaromír "Jarla" Vyskočil. Co na něj i na všechny ostatní bude čekat?

Co se týče formátu, podrobné informace zatím byly představeny jen o první sezóně, která odstartuje v pátek 15. dubna a skončí sedmého června. Rozdělena bude sama do tří částí, na úvod se bude hrát v kombinaci swissu a GSL skupin. Tato část zabere tři týdny, z nichž budou v každém bojovat nejprve všichni hráči offstream v sedmikolovém swissu. Z něj pak vždy osm nejlepších z každého regionu postoupí do GSL fáze, která se odehraje o víkendu na streamu. Zajímavé je, že každý týden se bude hrát jiným formátem, v tom prvním půjde o Conquest s jedním banem. V druhém zase o BO5 LHS s jedním banem a v posledním o Conquest s deseti balíčky a šesti bany.

HS GM

Druhou fází pak bude klasický round-robin hraný ve dvou osmičlenných skupinách na region. Jejich podoba bude určena právě dle výsledků z minulé části, osm nejlepších bude v první divizi, na zbytek připadne ta druhá. A celou první sezónu uzavře play-off, do kterého bude mít přímou pozvánku šest nejlepších z první divize. O zbylá dvě místa si to pak rozdají čtyři nejlepší z druhé divize v jedné GSL skupině. Samotné vyřazovací souboje se odehrají klasickým Single Elimination formátem, na jehož konci bude čekat akorát jedno postupové místo na World Championship.

Do fáze zvané play-off navíc zapadají ještě souboje o udržení v lize. S ní se můžou rovnou rozloučit dva nejhorší z druhé divize, na pátého a šestého ale bude čekat ještě baráž se sedmým a osmým z divize číslo jedna. Formát to rozhodně není jednoduchý, my ale samozřejmě věříme, že se v něm Jarla neztratí a bojům o udržení se vyhne mílovými kroky. Chcete-li ho nebo kohokoliv z níže uvedených účastníků v cestě za úspěchy podpořit, máte možnost tak učinit na YouTube kanále HS Esports, kde bude exkluzivně průběh Grandmasters vysílán. 

Hearthstone Grandmasters
miluju videohry a hlavně ligu legend