Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla je tři výhry od postupu na světový šampionát!

5. 10. 2020 | 15:23 Hearthstone
Jarla se dlouhodobě řadí nejen mezi nejužší českou špičku, jako šampion z roku 2018, ale také mezi uznávanou evropskou elitu. Již druhým rokem hraje nejprestižnější soutěž Hearthstone Grandmasters, a i letos se v její závěrečné fázi popere o postup na světový šampionát!
Jarla
Jarla

Jaromír 'Jarla' Vyskočil se v posledních dvou sezónách vždy dostal pouze několik krůčků od postupu mezi světovou smetánku. Jeho konzistentní výkony v lize Grandmasters však pokračovaly i v druhé letošní sezóně, kde se opět stal jediným hráčem, jenž ve všech třech rozřazovacích turnajích postoupil do TOP 8. Šestnáct hráčů bylo po těchto turnajích rozděleno do dvou divizí, takže nebyl pochyb o tom, že Jarla nebude chybět v elitním Áčku.

Hlavním cílem v divizi A bylo umístit se mezi nejlepšími šesti hráči, poslední dva totiž čeká Play-In proti dvěma nejlepším z divize B. Bonusem je pak umístění v TOP 2, které znamená freewin v úvodním kole závěrečné fáze.

Český karetní mág Jarla se po třech hracích týdnech nacházel ve vyrovnané tabulce až na 7. místě, takže potřeboval zabrat. Jak sám však po bitvě ale hlásí, rozhodl se zariskovat a vzít riskantní line-up. Tato sázka mu vyšla na jedničku a po výhrách nad xBlyzesem a Casiem se díky lepším vzájemným zápasům katapultoval až na 2. místo. Vysněný scénář se tak opět naplnil a Jarla bude mít v poslední skupinové fázi výhru zdarma.

Ve své skupině B bude mít právě dva hráče, které naposledy porazil. Čtvrtým se pak stane někdo z Play-Inu. Jarlovi stačí vyhrát jednou ze dvou pokusů a tím by se dostal do TOP 4 celé soutěže. V tu chvíli by jej dělily už pouze dvě výhry ve finálním Single Elimination pavouku, takže nezapomeňte příští víkend fandit, protože elitní český hráč bude mít do třetice velkou možnost se dostat jako první Čech na Hearthstone World Championship!

Grandmasters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.