Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla po brzkém konci na MČR: Řekl bych, že vyhraje En1gma

14. 11. 2020 | 23:03 Hearthstone
Bez diskuze největším překvapením celého prvního dne Samsung MČR v Hearthstone byl rychlý konec v turnaji od jeho největšího favorita Jarly. Jak se nyní cítí a kdo ze zbývajících účastníků si podle něj odnese titul?
Jarla
Jarla

Ahoj, Jarlo, tak z druhé účasti na MČR si zlato neodnášíš. Jak moc jsi z toho zklamaný?

Ahoj, tak z výsledku určitě nadšený nejsem, očekával jsem, že dnes minimálně ze skupiny postoupím. 

Co podle tebe za tím, že se to nepovedlo, stálo?

Proti Jobsadovi to bylo lineupově poměrně vyrovnané. Řekl bych, že moji první dnešní sérii proti němu rozhodl que order, Jobsadovi se podařilo do první hry trefit mého Demon Huntera svým Priestem, což byl matchup, kterému jsem se chtěl vyhnout a také v něm uspěl. Podle toho se celá série vyvíjela dle očekávání = že půjdeme do 5. hry, kde budu muset vyhrát za Mage do Bomb Warriora, což byl lehce výhodnější matchup pro Jobsada. Bohužel jsem prohrál a musel přes losers bracket. Proti Misaksovi jsem byl lineupově favorit, každopádně jsem začal dvěma prohrami, zde jsem prohrál dva velmi dobré matchupy pro mě (proti Paladinovi za Priesta a Mága) a poté musel otáčet z 0-2 se svým warlockem, což se mi povedlo. 

Třetí dnešní série byla proti M1lanovi, zde měl M1lan lehčí lineupovou výhodu a podařilo se mu vyhrát první hru, což bylo opět hodně důležité pro celý vývoj série. Každopádně jsem si stále věřil a nečekal, že by mě Malygos druid porazil dvakrát, jelikož tento balíček nepovažuji za moc stabilní. Je to spíše balíček s velkým highroll potenciálem, což ukázala čtvrtá hra, kde mě M1lan zabil na OTK po zahraném Jepettovi, tuším v sedmém nebo osmém kole.

Jarla

Takže jaký vliv dle tebe mělo RNG?

Rozhodně nějaké to RNG hrálo v každé hře určitou roli, ale tak už to v Hearthstone bývá, když se potkají dobří hráči proti sobě v takto vyrovnané metě. Bohužel jsem neměl tak velkou lineupovou výhodu jako v Grandmasters play-offs, kde se ale hrál jiný formát.

Před začátkem jsi byl jednoznačně brán za největšího favorita, nemohl s rychlým koncem mít něco společného i ten tlak s touto pozicí spojený?

Spíše ne. 

Myslíš si, že by bylo něco jinak, kdyby se hrálo jako klasicky na místě?

Možná bych byl více ve stresu, kdybych hrál na stage, než když hrajeme online, ale jinak spíše ne. 

Jak bys celkově výkony zbylých hráčů zhodnotil?

Na stream jsem občas mrknul, některé hry byly opravdu pěkné, ale viděl jsem pár záhozů, missnutých lethalů a diskutabilních playí, to však k Hearthstone patří.

A na závěr – v turnaji už teď zbývá jen pár nejlepších, kdo se podle tebe mistrem ČR stane? A máš nějakého svého osobního oblíbence, kterému bys to přál?

Po té, co jsem vypadl, jsem doufal, že to zvládne Faeli, ale ten už je také out. Řekl bych, že MČR vyhraje En1gma, a přál bych to právě jemu a nebo JaMMeXovi.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Štítky: MČR mobile, Jarla
miluju videohry a hlavně ligu legend