Přejít k hlavnímu obsahu

Jde se do tuhého! Kdo se usadí na uvolněný trůn?

28. 5. 2021 | 14:29 Counter-Strike 2
Devátá sezóna Tipsport COOL ligy jde do svého finiše. Základní část započala před dvěma měsíci a tento víkend poznáme nového šampiona. Po odhlášení SINNERS je konkurence hladová, ve hře je totiž cesta do Evropy, konkrétně na prestižní turnaj BLAST Premier Showdown. Který ze čtyř semifinalistů má největší šanci uspět?
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
eSuba vs. ENTERPRISE esports
NIO  Česká republika
blogg1s  Slovensko
luko  Slovensko
jaro  Česká republika
twist  Česká republika
benq1  Slovensko

17:00

Vsadit si

 Česká republika forsyy
 Slovensko lucasp
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika Levi
 Česká republika manguss
 Slovensko mgnt

Play-off odstartuje v pátek v 17 hodin zápasem eSuby proti ENTERPRISE esports. Pokud si vybavujete, že se tento duel už odehrál ani ne před týdnem, tak oba soupeři svoji hru rozehráli již v posledním kole základní části, kde se potkali. Úvodní mapa patřila ENTERPRISE, modrá krev ale ukázala, že se nevzdává a je zvyklá vyhrávat na třech mapách, a dokázala to otočit. Na straně eSuby panuje velká pohoda, kterou ještě podporuje forma blogg1se. Sniper druhého nejlepšího týmu základní části byl dosud jediným, kdo ve statistikách bojoval s hráči Entropiq. V dnešní eSubě ale dokáže zahrát každý a týmový duch je na vyšším levelu, než kdy předtím.

Kromě cesty za titulem a do Evropy mají někteří hráči ještě větší motivaci – twist loni střílel za EP, Levi a eLiVe naopak působili v eSubě a druhý zmíněný se v rozhovorech nebojí přátelských slovních přestřelek. Co se však týče dění na serveru, ENTERPRISE budou potřebovat více než jen individuální výkony. eSuba v posledních sezónách ve finále ani jednou nechyběla a benq1ho svěřenci to nebudou chtít změnit ani tentokrát. Pokud oba týmy předvedou svojí nejlepší hru, mají se fanoušci na co těšit. Může jít o jeden z nejlepších zápasů jara, který rozhodnou ty nejmenší detaily. Na papíře jsou šance vyrovnané, kurzy jsou vypsané v poměru 1.70 x 2.01.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Entropiq Prague vs. Sampi.Tipsport
leckr  Česká republika
capseN  Česká republika
AJTT  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika
d0di  Slovensko

20:15

Vsadit si

 Česká republika Pechyn
 Česká republika kinzo
 Slovensko queztone
 Česká republika nbqq
 Česká republika beryP
bez kouče

Po bitvě eSuby s ENTERPRISE přijde zápas, u kterého je naopak favorit jasně daný. Entropiq Prague přepsali historii, když se stali prvním týmem, který od formátu každý s každým ovládl základní část bez ztráty jediné mapy, a dokázali něco, co nezvládli ani SINNERS či svého času eXtatus. Nejvyrovnanějším soupeřem jim byli ENTERPRISE, zatímco jejich semifinálový soupeř od nich dostal těžkou školu. Sampi.Tipsport ve vzájemném měření sil uhráli v součtu obou map pouhých deset bodů, na HAL3000 MČR Tour to bylo jen o tři kola lepší. Na serveru se budou muset představit úplně jiní Sampi, jinak se nedá očekávat, že bychom viděli více než dvě mapy.

Na hře Entropiq Prague jen těžko hledat negativa, když si vezmeme v potaz jejich bilanci v základní části. Po příchodu MoriiSka a kouče d0diho si sestava sedla dokonale a je silnější než loni. Na rozdíl od jiných týmů se navíc mnohdy dokáží dobře adaptovat a jejich hra není jednotvárná, což v kombinaci s tím, že hráči EIQ dominují všem individuálním statistikám, funguje na jedničku. Sampi.Tipsport mají naopak opačný problém. Letos už to není tolik o nenaplněném potenciálu, ale spíše o faktu, že se v sestavě sešli hráči, kteří mají rozdílné pohledy na hru. Abychom byli v semifinále svědky tuhé bitvy, tohle se musí změnit a Sampi táhnout za jeden provaz.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.