Přejít k hlavnímu obsahu

To je paráda! Humanoid a Carzzy postupují do Rumble Stage na MSI

11. 5. 2021 | 07:21 League of Legends
Poslední den skupiny B si pro nás připravil skvělou podívanou. Humanoid a Carzzy se nám představili v soubojích o postup do Rumble Stage MSI, která tento rok slouží jako takové menší play-off, akorát ve skupinovém formátu. To znamená, že se utkají proti nejlepším týmům světa, jako jsou například Royal Never Give Up a DWG KIA.
MAD Lions postupují do Rumble Stage na MSI!
MAD Lions postupují do Rumble Stage na MSI!
Zdroj: Riot Games

Většinou jsou pondělky pro člověka nudné a těžké na přežití, ovšem tento byl jiný. Pokud jste ještě byli ospalí po víkendu, tak vás stoprocentně probudily poslední zápasy skupiny B, ve které se představili také dva Češi, Humanoid a Carzzy hájící barvy MAD Lions. Po skvělém začátku ve skupině, kdy se MAD dostali na čelo tabulky se skóre 3:0, jsme tak částečně očekávali, že naši borci postoupí bez problémů dále, ale opak byl pravdou.

První zápas dne jim naprosto nevyšel proti tureckému týmu fastPay Wildcats, který si jinak nepřipsal jedinou výhru. Je škoda, že to muselo přijít zrovna proti MAD Lions. Draftovací fáze vypadala o něco lépe pro turecký celek, protože MAD se rozhodli vsadit na kompozici, která je spíše určená na odchycení protivníka. To se ovšem nedařilo a fastPay Wildcats dokázali vyvolávat delší potyčky, ve kterých měli neskutečnou výhodu. Rovněž nepomohlo to, že se párkrát Humanoid nechal na své Zoe odchytit Leonou na straně Wildcats a nedokázal tak naplno využít svých výhod. Nicméně tato prohra nic nezměnila a stále před námi byl dostatek zápasů.

V dalším utkání MAD Lions narazili na brazilské paiN Gaming, kteří dokázali během pár dní naprosto zbláznit sociální média a získat si mnoho nových fanoušků. Tento zápas se znovu nevyvíjel skvěle pro MAD Lions, když se topař týmu paiN Gaming Robo se svým Renektonem dostal do neskutečného vedení a dokázal jako první opustit horní linku a pomáhat svému týmu. 

Nakonec právě toto možná stálo za úpadkem Brazilců, protože vypadali až moc přemotivováni a nedokázali hrát se svým vedením. Každopádně na tom bude něco více, protože se jejich supportovi Lucimu udělalo špatně a hra musela být přerušena, jelikož se necítil dobře. Možná to byly nervy, ale to se pravděpodobně dozvíme později. Ovšem nic to nemění na tom, že na konci zápasu zazářil Humanoid se svým Lucianem a posílá tak MAD Lions do Rumble Stage na MSI.

Třešničkou na dortu se nakonec stal poslední zápas dne, ve kterém se o první místo ve skupině utkali MAD Lions proti PSG Talon. Oba týmy v tu chvíli seděly na skóre 4:1, ale MAD Lions stále působili jako větší favorité. Tuto roli také potvrdili a zničili PSG Talon bez jakéhokoliv většího problému. Carzzy se nám připomněl se svojí Kai’Sou. Hru ukončil se skóre 11-1-5 a ukázal, že také dokáže působit jako tahoun týmu. 

Finální podoba skupiny B
Finální podoba skupiny B
Foto: Riot Games
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.