Přejít k hlavnímu obsahu

JiFi23 potvrdil své kvality a je šampionem Rytířské JBL Quantum E-Ligy

14. 12. 2020 | 13:54 NHL
Virtuální hokejová soutěž od Rytířů Kladno přilákala spoustu hráčů a vyvrcholení v podobě offline play-off mělo grády. Mezi nejlepší osmičku se probojovala nejen řada známých jmen z domácích turnajů, ale také hokejista Adam Kubík. Jak si vedl proti zkušenější konkurenci?
Rytířská JBL Quantum E-Liga
Rytířská JBL Quantum E-Liga

Osmičlenné složení finálového pavouka určilo play-off, které se odehrálo 8. a 10. prosince ještě online. O tři dny po druhém vyřazovacím dni se však zamířilo přímo na ČEZ Stadion Kladno, kde se komentování celého turnaje zhostili Lukáš Jůdl a Ondřej 'Lelek' Kvarda. Ten se pro oficiální stránky klubu vyjádřil následovně:

Tento projekt musím hodnotit jen pozitivně a je dobře, když pokaždé něco takového vznikne. Zlepšuje se tím povědomí o virtuálním hokeji, což v Česku ještě tak rozšířené není. Navíc k tomu musím přičíst kvalitu ze strany klubu, která byla s ohledem na organizaci i zázemí pro hráče skvělá. Jsem rád, že jsem mohl být součástí této ligy.

Šampionem Rytířské JBL Quantum E-Ligy se ale mohl stát jenom jeden. Šance všech účastníků, kteří na místo konání dorazili, ještě zvýšila omluvenka Josefa 'pepcastachurcik' Stachury, jenž byl pasován do role největšího favorita ligy. Ten se měl ve čtvrtfinále těžkých vah utkat proti šampionovi EHL, Jindřichu 'JiFi23' Fenclovi, který se této příležitosti chopil bravurně. Do tempa se sice dostával pomaleji a v prvním semifinálovém klání podlehl Galusovi31, ale následně dvěma jednoznačnými zápasy sérii otočil a stal se prvním finalistou soutěže.

Druhá polovina pavouka však nabídla neméně zajímavá utkání. Ostře sledované bylo především čtvrtfinále, ve kterém se kladenský rytíř Adam Kubík postavil Tomáši 'Indris' Indrovi, dalšímu z účastníků prestižní Enyaq Hokejové Ligy. Ačkoliv měl známý hráč navrch, tak profesionální hokejista mu dal opravdu zabrat a jednotlivé zápasy byly opravdu těsné. Na Indrise posléze čekal hráč s přezdívkou Maty2, který ve čtvrtfinále jasně dominoval. Indris se i tady zapotil, ale po comebacku ve druhém zápase nakonec jej výhra 2:0 poslala do finále.

JBL Quantum

Ve finále se tedy proti sobě postavila dvě nejznámější jména turnaje na kladenském stadionu. Více navrch ale měl JiFi23, který předpoklady vyplnil na jedničku. V prvním zápase porazil Indrise poměrem 5:1 a ve druhém duelu už mu dokonce nedovolil skórovat ani jednou. Celkově tak hráč BK Mladé Boleslavi ovládl finále poměrem 11:1 a zaslouženě se stal šampionem prvního ročníku Rytířské JBL Quantum E-Ligy. „Jsem rád, že jsem se tohoto projektu mohl zúčastnit. Bylo zajímavé si zahrát proti skutečným hokejistům kladenského A-týmu a celkově měla tato liga herní úroveň Esport hokejové ligy,“ řekl šampion, který finále odehrál v dresu Jaromíra Jágra. Stupně vítězů doplnil Galus31, který prohru s JiFim23 odčinil alespoň zvládnutím souboje o bronz proti Matymu2.

Všichni účastníci finálového kola obdrželi:

  • Prémiová herní sluchátka JBL QUANTUM 400
  • Dvě vstupenky na vybraný zápas Rytířů Kladno v sezóně 2020/21
  • Čepici a dres #68 Rytíři Kladno

Ceny za 1. místo:

  • Prémiová herní sluchátka JBL QUANTUM ONE
  • Vstup pro dva do zlaté VIP zóny na vybraný zápas Rytířů Kladno v sezoně 2020/21
  • Podepsaný dres Jaromíra Jágra
  • Poukaz na nákup zboží v NC OAZA Kladno v hodnotě 2000 korun
  • Energetický nápoj TIGER na celý rok
  • Unikátní trofej pro vítěze Rytířské JBL Quantum E-Ligy

Ceny za 2. místo:

  • Prémiová herní sluchátka JBL QUANTUM 800
  • Vstup pro dva do stříbrné VIP zóny na vybraný zápas Rytířů Kladno v sezoně 2020/21
  • Poukaz na nákup zboží v NC OAZA Kladno v hodnotě 1000 korun

Ceny za 3. místo: 

Rytířská JBL Quantum E-Liga
  Česká republika pepcastachurcik0         
     Česká republika JiFi232      
  Česká republika JiFi231         
        Česká republika JiFi232   
  Česká republika Galus312         
     Česká republika Galus311      
  Česká republika ZEJDR0         
           Česká republika JiFi23 
  Česká republika maty22         
     Česká republika maty22      
  Česká republika xdfr33z3s0         
        Česká republika Indris0   
  Česká republika Indris2         
     Česká republika Indris0      
  Česká republika Adam Kubík0         

Kompletní záznam z turnaje na ČEZ Stadionu Kladno můžete zhlédnout níže:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.