Přejít k hlavnímu obsahu

Kapitán je zpátky! Astralis dnes poprvé od května opět povede gla1ve

3. 9. 2020 | 14:16 Counter-Strike 2
Fanoušci dánské mašiny Astralis mohou jásat, jeden ze dvou chybějících článků úspěšné sestavy se po zdravotní pauze vrací zpátky do akce! Obnovenou premiéru si gla1ve zažije v úvodním zápase dvanácté sezóny ESL Pro League, kde se Astralis postaví Complexity.
gla1ve
gla1ve

Letošní rok je pro Astralis jako na horské dráze. Příznivci nejprve absolutně nechápali, co se chystá s rozšířenou sestavou, nicméně s odpočinkem dvou pilířů se leccos vyjasnilo. Gla1ve a Xyp9x vyhráli květnový kvalifikační turnaj na Major, ale poté se upozadili. Jejich místa zaujali JUGi, jehož později nahradil Bubkzji, a es3tag. Výkony ale byly všelijaké a přišel dokonce pád na 17. místo světového žebříčku, což jsme už roky neviděli.

V srpnu ale oznámil svůj návrat kapitán gla1ve, který se do ESL One Cologne ještě nezapojil, ale s týmem již trávil čas a na trénincích byl dokonce vídán v roli trenéra, aby se dostal zpět do procesu. Tři týdny by na dostatečnou přípravu měly být tak akorát, takže ostrý návrat přichází se dvanáctou sezónou ESL Pro League. Zpět na lavičku se tedy po dvou měsících přesouvá es3tag, který přenechá roli in-game leadera opět gla1vemu.

Sestava je však potvrzená pouze pro úvodní zápas, k čemuž zonic uvádí následné: „V následujících měsících se do hry dostanou všichni naši hráči, prioritou vždy bude nastoupit v co nejsilnějším složení. Záležet tak bude na soupeřích a aktuálních výkonech, stejně jako na potřebných pauzách pro hráče. Nyní však kromě toho, že máme v týmu více skvělých hráčů, tak mám k dispozici více očí, které mi pomohou analyzovat naše hry.“

Trenér má tedy poprvé k dispozici více než pět aktivních hráčů a bude zajímavé sledovat, jak se situací bude postupem času nakládat. Sám gla1ve totiž uvádí, že se těší na zápasy s Bubkzjim i s es3tagem. I když se tedy zřejmě v blízké době vrátí Xyp9x, tak už Astralis nebudou opravdu jen tou legendární pěticí, kterou každý zná. Sledovat aktuální dění v ESL Pro League můžete v naší coverage zde. Vrátí se s kapitánem i vítězná vlna?

Aktuální sestava Astralis:

 Dánsko Peter 'dupreeh⁠' Rasmussen
 Dánsko Nicolai '⁠device⁠' Reedtz
 Dánsko Emil 'Magisk⁠' Reif
 Dánsko Lucas 'Bubzkji⁠' Andersen
 Dánsko Lukas 'gla1ve⁠' Rossander

 Dánsko Danny 'zonic⁠' Sørensen – trenér
 Dánsko Patrick 'es3tag⁠' Hansen – na lavičce
 Dánsko Andreas 'Xyp9x⁠' Højsleth – neaktivní

Zdroj: astralis.gg
Štítky: Astralis
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.