Přejít k hlavnímu obsahu

Kdyby šlo vyhrávat každou hru, nikdo by už se mnou nechtěl hrát, říká staronový mistr ČR Jarla

10. 11. 2021 | 13:15 Hearthstone Rozhovor
Očekávaný rozhovor je konečně tady! Jaromír "Jarla" Vyskočil se v neděli stal jako první hráč v historii Hearthstone dvojnásobným mistrem České republiky. Jak sám o pár řádků níže prozradil, jeho víkendové tažení bylo doslova a do písmene demolicí, skóre 18-4 je něco neuvěřitelného.
Jarla
Jarla
Zdroj: grafika PLAYzone

Gratulace k druhému mistrovskému titulu! Na úvod se musím zeptat, jak jsi svůj úspěch oslavil?

Díky! Zatím jsem to nijak moc neslavil, akorát jsem zapnul svůj stream na chvilku v neděli večer a poté se konečně pořádně vyspal po náročném víkendu. Nějakou menší oslavu určitě vymyslím, až mi přijde pohár a budu se s ním moct po třech letech znovu pochlubit.

Když porovnáš pocity z tohoto triumfu s těmi v roce 2018, jaké byly intenzivnější? Kterého úspěchu si vážíš víc?

Více si vážím asi toho prvního vítězství v roce 2018, protože to bylo na Brněnském výstavišti a vítězství na lankách je pocitově lepší.

Jak ses letos vůbec připravoval? Bylo na MČR potřeba něco specifického? Riskoval jsi s line-upem, nebo jsi šel pro safe variantu?

Hrál jsem hodně ladder, koukal na streamery, které sleduji a pár hodin před deadlinem na decklisty jsme trénovali s Faelim a Enigmou. Nakonec jsme si každý zvolili úplně jinou strategii, ale příprava se určitě hodila. Byl jsem si jistý, že budu hrát quest mága, nějakou rogunu. Nejtěžší bylo zvolit zbylé dva balíky. V záloze jsem měl OTK demon huntera, pirate warriora, handlocka a různé varianty druidů. Nakonec jsem se rozhodl pro rychlého control warlocka, který měl porážet handlocky, warriory a zároveň s banem rogun být celkově v dobré pozici do ostatních balíčků. Nejvíce riskantní byl můj druid, s tím jsem si nebyl vůbec jistý, ale nakonec jsem se rozhodl to risknout a i přesto, že to byl můj “nejhorší balíček” (skóre 5-3) mě celkem potahal.

Teď už k turnaji. Cestu za letošním titulem jsi odstartoval třemi rychlými výhrami. Čekal jsi, že do turnaje vstoupíš takhle suverénně?

Předtím, než jsem viděl decklisty, jsem očekával, že si dám 0-2 nebo celý turnaj vyhraju. Po odhalení decklistů jsem si celkem věřil minimálně ve své první skupině, a také tomu tak bylo. Moji soupeři byli nuceni banovat Mage a Rogunka mě potahala ve skupině C se skóre 4-0.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Jak bys zpětně zhodnotil průběh prvního dne, kde vypadla spousta známých jmen? Kdo tě nejvíce zklamal? Rozhodovaly i nešťastně zvolené line-upy?

Já jsem postoupil, takže průběh prvního dne byl perfektní. (úsměv) Jen škoda, že se Faeli nedostal dále. Jelikož byla nová meta, hodně hráčů lehce riskovalo a některé decklisty nebyly úplně optimální. Například Mattyho Druid mi přišel hodně podivný anebo Benkův Quest Mage s Lunacy byl celkem troll. Zukys zvolil line-up úplně z jiné planety a překvapivě se dostal celkem daleko.

Cítil ses o to více v neděli jako favorit turnaje, který je ostře sledovaný? Koho ses nejvíce obával z hráčů, kteří přežili první den?

Cítil jsem, že by to mohlo vyjít. Z hráčů jsem se neobával nikoho, spíše jsem se bál některých decklistů. En1gmův Aggro Druid mi mohl způsobit trable v případě, že by ho můj Mage nebo Warlock nedokázali porazit, a také BlizzconJanův line-up byl proti tomu mému celkem v dobré pozici. Kombinace Face Huntera a Garrote Roguny byla celkem strašidelná.

Nezastavil tě ani En1gma, následně ani BlizzconJan a finále bylo na světě. Stoupala s průběhem víkendu kvalita her / soupeřů, nebo sis jel stále to své a nic moc jsi neřešil?

Já jsem si jel to svoje a moc jsem neřešil proti komu hraju. Vždy jsem mrknul na line-upy, rozmyslel si svůj ban, soupeřovi možné bany a nějaký potencionální queue ordery a poté se soustředil na hry.

Jak bys popsal samotné finále ze svého pohledu? JoŽo se nechal slyšet, že to měl do tebe line-upově hodně špatné, cítil jsi to stejně?

JoŽa jsem už v minulé skupině porazil 3-0 se svým Magem a line-upově jsem měl rozhodně výhodu. Navíc jsem vytušil, že možná právě zkusí začít svým Demon Hunterem. První hru se mi podařilo trefit můj nejlepší match-up do DH a zároveň ho vyhrát, takže po první hře, co se mi podařilo vyřadit Jožovo DHčko, bylo pomalu rozhodnuto. Můj Mage měl poté dva 65-70% match-upy.

Jaký je to pocit, že jsi na Hearthstone scéně prvním dvojnásobným mistrem? Za celý turnaj ti navíc nikdo nesebral více než jednu hru, což je skvostný úkaz dominance.

Je to skvělý pocit a jsem rád, že jsem první, komu se podařilo vyhrát MČR dvakrát. Je pravda, že skóre 18-4 je celkem brutální a až takovou demolici jsem nečekal.

Spravil ti víkendový triumf aspoň trochu chuť poté, co jsi těsně nepostoupil na Mistrovství světa?

Minulý rok jsem si spravil chuť po nevydařeném MČR na Mistrovství světa, letos je to obráceně. Bohužel nejde vyhrát každou hru, a i kdyby to šlo, tak poté by semnou nikdo nechtěl hrát. (smích)

Nemůžu se nezeptat – po turnaji jsi na sociálních sítích zmínil, že některé playe vypadaly na streamu “zajímavě”. Jak jsi vnímal kvalitu turnaje jako celku? Posouvá se domácí scéna kupředu?

Všichni hráči do toho dali hodně, ale viděli jsme hodně nezvládnutých zápasů, ale také hodně pěkně zahraných zápasů. Já sám jsem také nehrál bezchybně, například proti BlizzconJanovi jsem nezvládl předposlední kolo za Garrote Rogunu. Určitě se všichni zlepšují, včetně Naruta (Freeruta), ten byl největším překvapením turnaje. Jak jsem již zmínil na své fanpage, největší troll play turnaje byla asi Benkova Lunacy hra proti Handlockovi, ale to bylo spíše pro diváky.

Na závěr jasná otázka, jaké máš v Hearthstone plány v nejbližší budoucnosti?

Do konce roku mě čeká už jenom jeden turnaj, a to Masters Tour Undercity. Určitě se chci co nejlépe umístit zde, protože stále nemám topku na MT. Dále do budoucna klasicky vyhrávat zápasy v EU Grandmasterech, vyhrát celou sezonu a poté ideálně dokončit svojí práci na Mistrovství světa. 

Díky moc za rozhovor. Máš na závěr nějaký vzkaz pro tvé fanoušky?

Díky všem co mi věřili a fandili na MČR a hlavně v GM. Moc si toho vážím a snad vás moje záhozy i dobré playe bavily. Příští rok si jdeme pro třetí MČR titul a snad také to Mistrovství světa!

Štítky: Jarla, MČR
miluju videohry a hlavně ligu legend