Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na DH Masters Spring je dalším zklamáním pro Cloud9, postupuje trio Heroic, Complexity a VOYVODA

8. 3. 2021 | 11:30 Counter-Strike 2
Uzavřená kvalifikace na letošní DreamHack začala již 6. března, kdy jsme poznali první dva postupující týmy do hlavního turnaje, jimiž se stali Heroic a Complexity. Přes spodního pavouka je následně dokázali následovat hráči týmu VOYVODA, jenž v postupovém zápase překvapivě přehrál Cloud9.
DreamHack Masters Spring 2021
DreamHack Masters Spring 2021
Zdroj: liquipedia.net

Žebříčkové postavení nejvíce favorizovalo dánskou dvojku Heroic a severoamerickou organizaci Complexity, což se v prvním hracím dnu potvrdilo a oba tyto celky si dle očekávání odnesli vstupenku do hlavního turnaje.

První zmiňovaní dokázali v úvodním zápase přehrát bulharský line-up VOYVODA, dříve známý jako MBAPPEEK, lehce 2:0 na mapy a v boji o postup se jim proti Cloud9 po skvělém výkonu podařilo stejný výsledek zopakovat. Dánský celek je tedy po změnách v sestavě na nejlepší cestě se vrátit zpátky do starých kolejí.

Druhým postupujícím z horního pavouka se stali hráči Complexity, kteří i přes velmi vyrovnaný průběh prvního kola dokázali porazit Movistar Riders 2:1 na mapy. V dalším zápase je čekala nová pozměněná sestava výběru OG, jež nedokázala na dvou mapách uhrát ani dvojciferný počet kol, a odešla tak s porážkou 0:2. 

Seznam postupujících překvapivě doplnili bulharští hráči týmu VOYVODA. Do spodní části pavouka je poslali nekompromisní Heroic, kteří v kvalifikaci neztratili ani mapu, ale bulharský celek se z prohry rychle oklepal a hned vzápětí přešel přes nedávného přemožitele SINNERS, jimiž byli kazašští K23 v poměru 2:0, na což navázali také výhrou nad OG. V nervy drásajícím závěru kvalifikace vyzvali Cloud9, sestavu americké organizace však Bulhaři zaskočili a výhrou dvou těsných map si odnesli cenný skalp i vstupenku do hlavního turnaje.

DreamHack Masters Spring: Europe Qual. WB
  Dánsko Heroic2         
     Dánsko Heroic2      
  Bulharsko VOYVODA0         
        Dánsko Heroic 
  Evropa Cloud92         
     Evropa Cloud90      
  Kazachstán K231         
            
  Evropa OG2         
     Evropa OG0      
  Evropa Nordavind0         
        Evropa Complexity 
  Evropa Complexity2         
     Evropa Complexity2      
  Evropa Movistar Riders1         
DreamHack Masters Spring: Europe Qual. LB
            
     Evropa OG1      
  Bulharsko VOYVODA2     Bulharsko VOYVODA2   
     Bulharsko VOYVODA2      
  Kazachstán K230        Bulharsko VOYVODA 
     Evropa Cloud92      
  Evropa Nordavind1     Evropa Cloud91   
     Evropa Movistar Riders0      
  Evropa Movistar Riders2