Přejít k hlavnímu obsahu

Kyoshi: Mohly to být mé první LEGENDs... S Randomem a Dreadem patřím do top 3

31. 7. 2020 | 13:00 League of Legends
Erik "Kyoshi" Toman má za sebou roporuplnou základní část s Vikingekrig Esports. Výsledky vikingské družiny by se daly s trochou nadsázky definovat jako horská dráha. Tým totiž zvládl porazit věhlasný tým SINNERS, ale také například daroval dvě ze tří výher nováčkům z Gunrunners.
Hitpoint
Hitpoint

Kyoshi se na nejvyšší CZSK scéně objevil na konci roku 2018, kdy s E-RIVALS bojoval i na MČR. Později působil v týmech jako Inaequalis či Inside Games. Právě s Inside Games si navíc vyzkoušel i swap na AD Carry, ale tento pokus příliš úspěšný nebyl. I přes menší úspěchy na domácích turnajích půjde pro Kyoshiho o vůbec první odehrané play-off v Hitpoint Masters a má tedy velkou motivaci urvat pro svůj tým minimálně postup do semifinále.

Naposledy jsme ho mohli vidět v jarní sestavě Cyber Gaming, kdy ho však v průběhu základní části v sestavě nahradil Proker. V nedělním utkání čeká Vikingekrig tým Cyber Gaming, který v základní části vikingy v obou případech udolal, ale play-off fáze a hlavně BO5 formát znamená naprosto odlišné podmínky. 


Jak hodnotíte jako tým vaše výkony v základní části? 

Celkově si myslím, že jsme v některých ohledech hodně překvapili, ale na druhou stranu v některých také hodně zklamali. Spokojený s výsledky nejsem, v jeden moment jsme se nedokázali dostat na stejnou vlnu a nějak nám to dohromady neklapalo, každopádně doufám, že se to už vše vyřešilo. Na druhou stranu jsem poměrně spokojen s mými individuálními výkony, i když by to mohlo být o dost lepší.

Sám jsi mnoho diváků svými výkony překvapil a poměrně rychle ses zařadil mezi přední midlanery v lize. Jak vnímáš ty své výkony a jak se řadíš mezi dalšími midaři u nás?

Na poměr české ligy své výkony vnímám celkem kladně a myslím si, že já, Random a Dread patříme do top 3 v naší lize. Random je asi o něco málo lepší než já a Dread, což ale hodně záleží na tom, kdo má jaký den. Kdybych mohl ještě někoho vyzdvihnout, tak to bude určitě annyeong, který je o něco slabší mechanicky, ale hře rozumí na velmi vysoké úrovni. Bohužel nemá tým, ve kterém by mohl moc zářit. Liga jako taková bych řekl, že má spíše podprůměrné midlanery. Chtěl bych zapracovat na lepším pohybu po mapě po ukončení laning fáze a na určitých šampionech, které nemám ve svém champion poolu.
 

V lize jste dvakrát porazili SINNERS, ale dvakrát zase podlehli Gunrunners. Jak bys vysvětlil tyto nestabilní výsledky? 

Řekl bych, že naše velká výhoda oproti SINNERS byl midlane matchup, kde si myslím že byl velký rozdíl. Nějak jsme ale zároveň měli dobrou formu a dokázali to dotáhnout do vítězného konce. Když jsme hráli proti Gunrunners, tak jsme nebyli v nejlepším týmovém rozpoložení a docela to skřípalo, takže by se dalo říct, že jsme to chokli.

Připravujeme se normálně jako vždycky a očekávám, že to bude hodně napínavý zápas, ale zároveň věřím že to dotáhneme do vítězného konce.

Jak se připravujete na ostrá utkání? 

S přípravou nám pomáhá náš coach Glaceox ze Singapuru, poprvé za svou hráčskou kariéru se cítím, že konečně pracuji s pořádným coachem a že nám toho dává hodně. Není to jako někteří nejmenovaní coachové z česka, kteří z týmu odejdou před MČR, protože jsme na něj měli zpětnou vazbu. Co se týče frekvence, trénujeme většinou 3-5 dní v týdnu.

Vyhovuje ti aktuální meta, nebo bys rád, aby Riot něco výrazně změnil? 

Aktuální meta mi nějak nevadí, dovoluje mi hrát některé mé pocket picky, ale i přesto bych byl rád kdyby někteří mí championi dostali buff, aby byli lépe hratelní. Zasloužili by si to třeba Taliyah, Aurelion Sol, Jayce nebo Neeko.

Ve čtvrtfinále vás čeká Cyber Gaming, se kterými jste v letošní sezóně zatím nevyhráli. Co čekáš od této BO5 série? 

Nejvíce pozor si musíme dávat na Dreada. Myslím, že to bude výbušná hra skrz midlane a uvidíme zábavný hry. Připravujeme se normálně jako vždycky a očekávám, že to bude hodně napínavý zápas, ale zároveň věřím že to dotáhneme do vítězného konce.

Hitpoint LEGENDs se bohužel stejně jako na jaře zrušily. Mrzí tě, že se v případě postupu neukážete fanouškům ve svitavském kotli? 

Jelikož to mohly být mé úplně první LEGENDs, tak jsem se hodně těšil, takže mě to osobně hodně mrzí. LANky jsou vždycky největší zážitky a odvezeš si odtamtud hodně zkušeností. Nemyslím si, že by to měla být přímo výhoda či nevýhoda pro některé týmy, spíš to bude trošku jiné a možná bych řekl i více explozivní.

Máš na závěr nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Chtěl bych poděkovat všem svým fanouškům za podporu, i když vás asi nebude moc. V minulosti jsem byl docela toxic kiddo, ale řekl bych, že teď už se se mnou dá trošku víc vyžít, snažím se zlepšovat a soustředit se na sebe. Chtěl bych to dotáhnout daleko, tak doufám že mě přitom bude alespoň někdo z vás podporovat. Budu rád, když mi hodíte follow na Twitter nebo na Facebook. Jsem jen classic heartbroken kiddo, který hraje hry o něco líp, tak doufám, že si mě do budoucna nějak oblíbíte a já se vám na oplátku pokusím ukázat velký věci! Wish me luck. #KyoshiCarry