Přejít k hlavnímu obsahu

LDLC vyhrálo 3:0 ve finále European Masters! Tynxe mají v hledáčku týmy z LEC

11. 5. 2020 | 16:40 League of Legends
European Masters vyvrcholily ve velké parádě francouzsko-polským finále. Celkové vítězství a 40 tisíc euro si nakonec odnáší tým francouzských šampionů LDLC po jednoznačné výhře 3:0 nad K1CK.
European Masters
European Masters

Velkým překvapením bylo, že se do finále nedostal nikdo z Německa ani Španělska. Tyto regiony totiž byly považovány za absolutně nejsilnější, ale nakonec z nich postoupily jen dva týmy do play-off a jen jediný tým do semifinále. Tam španělští Movistar Riders podlehli K1CK Neosurf. #PolskaGurom ale ve finále nestačila na přemožitele krajanů z AGO Rogue a vítězem jarních European Masters se tak stali Francouzi z LDLC OL. V čele týmu stál support YellowStaR, kterého si mnozí spojují hlavně s Fnatic, s nímž vyhrál 5 titulů v nejvyšší evropské lize.

Objevem turnaje se stal dánský jungler Tynx. Ten se sice na evropské scéně pohybuje už pár let, ale v letošních European Masters zastínil každého svého soupeře a po očku na něj údajně koukají týmy z elitní LEC. Většina týmů má ale hráče podepsané až do konce roku a nechce měnit sestavu před letním splitem. Pokud by ale ke změnám došlo, Tynx bude bez pochyby hlavním kandidátem na posun do nejvyšší ligy. Velmi pozitivně ale zaujmuli i Hades či Vetheo a tato jména se v budoucnosti rozhodně vyplatí sledovat. 

European Masters

V rámci K1CK se stal oblíbencem fanoušků veterán Puki Style, jehož fotografii si jako profilový obrázek nastavila obrovská spousta účtů na Twitteru, včetně Carzzyho, Freeze, nebo týmů Fnatic či G2 Esports. Polští reprezentanté ale podali v této sezóně EU Masters opravdu výborné výkony. AGO Rogue postoupilo do semifinále, K1CK dokonce do samotného finále a tento úspěch je o to sympatičtější, když vezmeme v potaz, že v K1CK hrála celá sestava výhradně polské národnosti. AGO Rogue měli v sestavě Poláky tři, dále ruského junglera Zanzaraha a dánského toplanera Szygenda. 

Vítězná sestava LDLC OL:

 Švýcarsko Brian "Bando" Ferrando (Top)
 Dánsko Kristian "TynX" Østergaard Hansen (Jungle)
 Francie Vincent "Vetheo" Berrié (Mid)
 Švédsko Volkan "Hades" Dinçer (AD Carry)
 Francie Bora "YellOwStaR" Kim (Support)

Štítky: European Masters