Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda se loučí, Mazarini končí ve VALORANT týmu eSuby

26. 3. 2021 | 23:03 VALORANT
Listopadové oznámení eSuby bylo opravdu velké. Po necelých deseti letech na sebe navlékl dres tradiční organizace Mazarini, ikona eSuby z Call of Duty 4. Jeho etapa ve hře VALORANT ale neměla tak dlouhého trvání, po sérií neuspokojivých výsledků končí Mazarini v týmu ještě s jedním hráčem.
Mazarini
Mazarini
Zdroj: eSuba

Počátek Valorantu v Čechách byl opravdu velký, aktivita scény ale postupně klesla a zůstali pouze ti, kteří to s hrou myslí vážně. Jedním z těchto týmů byl i Kings of Sosnovka, jehož sestavu poskládal Nikolai 'Mazarini' Lazarev z lidí ze streamu. Vybudovat se však podařilo konkurenceschopný kádr, který na podzim oslovila eSuba, a Mazarini tak zažil velký návrat. Tvrdou ranou pod pás však byl odchod Karla 'Twisten' Ašenbrenera, který byl jednoznačně největší hvězdou týmu a bylo jen otázkou času, než zamíří do zahraničí. Jeho novým působištěm se stala organizace Entropiq, jež se rozhodla jít mezinárodní cestou a Twisten se stal jedním z pilířů její sestavy.

Nejúspěšnějším hráčem zkušebního obdoby byl jeden z nejlepších českých Fortnite hráčů své doby, Martin 'Marteen' Pátek. Jednoho ze dvou českých účastníků Fortnite World Cupu, o kterém napsal třeba i Forbes, už Fortnite tolik nenaplňoval, proto se Marteen rozhodl vyzkoušet VALORANT. Svoji první velkou kompetitivní zkušenost s FPS titulem od Riot Games zažil právě až v eSubě, ačkoliv tohle propojení vzniklo nevinně na Twitteru. Marteen totiž napsal, že by rád vyzkoušel kvalifikaci na první turnaj VALORANT Champions Tour, a po celé řadě tagů z řad fanoušků si jej všiml sám Mazarini. Slovo dalo slovo, a i když výsledky hned nepřicházely, Marteen zaujal a vše nasvědčovalo tomu, že bude v eSubě oficiálně představen. Vše je ale úplně naopak.

V pátek večer bylo namísto toho oznámeno, že v týmu končí dva hráči. „Osobně mě velmi mrzí, že jsme se dostali do situace, kdy musíme řešit změny v sestavě právě této sekce. VALORANT byl od samotného příchodu týmem, kde se sešla parta skvělých hráčů a zároveň kamarádů, což se také projevovalo v bezproblémovém chodu a dobré týmové chemii,“ říká manažer týmu Alexandr Ambróz a oceňuje také přínos samotného veterána, bez něhož by Kings of Sosnovka do eSuby asi nezamířili. „Mazi dokázal perfektně předat zkušenosti ze své herní kariéry a byl v mnoha ohledech vzorem pro své spoluhráče. Ukázal jim, co obnáší stát se profi hráčem.“

Právě hlavní tvář celého týmu se ale loučí společně s hráčem, který oficiálně nestačil být do tábora modré krve ani přivítán. „Po ne úplně úspěšných prvních kvalifikacích na VCT však tým nebyl zcela spokojen se svými výsledky a herním projevem některých hráčů. Mazi se po jistých událostech rozhodl opustit tým a vydat se vlastní cestou. S ním zároveň tým opouští i Marteen,“ uvádí Ambróz v prohlášení na týmovém webu.

Součástí oznámení však nejsou jména posil, je tedy dost možné, že zbylé trio stále hledá ideální kandidáty. Jedno je však jasné, VALORANT sekce eSuby bude bez Mazariniho úplně jiným týmem. Jestli lepším, nebo horším, to ukáže až čas, zkušenosti totiž můžou chybět. A co bude se samotným matadorem domácí herní scény? Od začátku března hrají na jeho streamu prim jiné tituly a ve Valorantu streamoval pouze poslední turnaje. Nedá se tedy zřejmě vyloučit jeho sbohem dalšímu titulu, pokud si tedy nedává jen pauzu a nechytne druhý dech.

Aktuální sestava vypadá následovně:

 Česká republika Drahomír 'bobys' Pohořalý
 Česká republika Patrik 'PataGod' Bojkovský
 Česká republika Martin 'Hitch' Srp

Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba, mazarini
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.