Přejít k hlavnímu obsahu

Lelek se stal šampionem Kaktus Streamers Cup, který pro Klokánek vybral přes 50 tisíc korun

7. 7. 2020 | 16:57 Všechny hry
Kaktus Streamers Cup je naším nejnovějším charitativním počinem, o který jsme se zasloužili ve spolupráci s Kaktusem pro Fond ohrožených dětí, známý jako Klokánek. Jeho kvalifikační kola proběhla již v minulých týdnech a vše vyvrcholilo tohle pondělí, kdy čtyři oblíbené streamery čekalo velké finále.
Kaktus Streamers Cup
Kaktus Streamers Cup

V úvodních kolech Kaktus Streamers Cup se v určitých hrách vždy utkali vybraní streameři se svými komunitami, které je mohly dotlačit do ultimátního finále. Místenku si takto svými vítězstvími vybojovala trojice známých CS:GO komentátorů – Shadye, Lelek a Dev1. Finále bylo ale naplánované pro čtyři účastníky, takže fanoušci se mohli zasloužit tentokrát o divokou kartu, kde ze tří poražených streamerů uspěl v hlasování blade. Poklonit se jim musely dvě neméně známé postavy světa streamů, RedgieBeardo a spajKK, kterým také děkujeme za výkon!

Finálová show, kde se stále vybíralo na Nadační fond Klokánek, nabídla přímé soupeření ve čtyřech různých titulech. Vše začalo kreslením v Gartic.io, kde se ve vtipných situacích s handicapem slovenštiny popasoval Dev1, když dokázal porazit Shadyeho, ale do vedení se s rozdílem jediného bodu dostal Lelek před bladem.

Jako druhá hra byla zvolená Brawlhalla, která nahradila původní Bulánky a Atomic Bombermana – a i ve druhém případě se ukázaly všestranné kvality Lelka s bladem. Druhý jmenovaný se sice chvíli hledal, ale hru si rychle osvojil, díky čemuž společně s Lelkem zbytku utekli. Náskok v čele si však zvýšil také sám Lelek.

Ve třetí hře velkého finále se šlo závodit, na programu totiž byla Trackmania. Tam se jako velký závodník ukázal Shadye, který mohl konečně zúročit léta praxe v F1. Nejdůležitější byl ale bodový zisk bladea, který se dostal na celkových 27, čímž Lelka stáhl na rozdíl pouhých tří bodů. Bylo tak jasné, že se rozhodne až v závěru!

Závěrečnou hrou nebylo podle původního plánu League of Legends, ale napínavý 1v1 turnaj na aim_map v CS:GO – tedy velice oblíbené hře všech účastníků. Blade boj o titul nechtěl vzdát a probojoval se do finále, kde ho doplnil Shadye. Právě tento komentátor a streamer byl ale nad síly bývalého dlouholetého tahouna eEriness, který tak Lelka – doufajíc v jeho prohru – nakonec nepředstihl. Shadye se oproti tomu musel spokojit se třetím místem, ačkoliv vyhrál polovinu všech her, bohužel ale nedostatečná všestrannost stála proti němu.

Nejdůležitější je však to, že se všichni dobře bavili a spolu s tím dokázali domácí herní komunitě nabídnout zábavnou možnost přispět na dobrou věc. Celkově se díky Kaktusu, jeho simza100 a celému Streamers Cupu podařilo vybrat více než 50 tisíc korun na Nadační fond Klokánek, za což vám všem moc děkujeme!

Kaktus FOD
Štítky: Kaktus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.