Přejít k hlavnímu obsahu

Lelek vstoupil do Kaktus Streamers Cupu vítězně, bladeovu silnou bandu dokázal porazit 3:2

11. 6. 2020 | 18:57 Counter-Strike 2
Středa 10. června byla ve znamení prvního hracího dne Kaktus Streamers Cupu, který byl ve znamení Counter-Strike: Global Offensive. V exhibičním klání na pomoc Nadačnímu fondu Klokánek se proti sobě postavily týmy známých streamerů Lelka a bladea. V pětimapové bitvě se ale ukázala celá řada dalších známých jmen.
Lelek
Lelek

Ondřej 'Lelek' Kvarda se svůj tým rozhodl poskládat ze svých kolegů a kamarádů z prostředí živých přenosů. Po jeho boku se postavili komentátoři Mishek a sTORM, observer Pumba a streamer Filel. Roman 'blade' Pilný šel spíše cestou mixu hráčů z různých odvětví, do kterého zlákal také elitního českého hokejistu Martina Kauta. V sestavě nemohl chybět ani jeho tradiční parťák Chlebyn, celou pětici pak uzavřeli Pejchyn a Koubyyy.

K hlavnímu účelu Kaktus Streamers Cupu se ale může zapojit každý z vás, a to nejen sledováním přenosů. Celé klání probíhá na podporu Fondu ohrožených dětí, kam své dary můžete zasílat na sbírkový účet 3055103/0300 s variabilním symbolem 777, nebo formou DMS plateb ve formátu DMS FODKLOKANEK 30 / 60 / 90 na telefonní číslo 87 777 (koncovka textu značí cenu SMS a tedy hodnotu daru, tj. 30, 60 nebo 90 Kč).

Lelek vs. blade

Nyní už ale k samotnému zápasu. Jako první se ve formátu best-of-five šlo na Vertigo, kde Lelkův výběr prokázal větší přehled na mapě dominancí první strany. Bladeovci sice několik kolik vyhrát zvládli, ale na více než 6:16 výsledek korigovat nedokázali. Jak můžete vidět sami na klipu, tak se v zápase sami trochu hledali.

Druhou volbou byla Mirage, ze které se nejvíce mohl radovat Chlebyn. Tomu se totiž podařilo zařadit nejvyšší rychlostní stupeň a za průběh celé série nasbíral nejvíce zabití za jednu mapu. Team Lelek se sice snažil zavelet k obratu, ale když skřípe týmová komunikace, tak je pochopitelné, že na více než 10 bodů to nestačilo.

Náturou Overpassu se dal Lelkův celek mírně favorizovat. Bitva to ale byla vyrovnaná. Spoustu kol rozhodovaly maličkosti, jako byly důležité fragy Misheka nebo AWP dovednosti samotného kapitána. Na druhé straně se bladeovi naopak dařilo sbírat spíše smolné chvíle, které by klidným ponechaly málokoho – výsledek 16:10.

První možnost postoupit do velkého finále měl Lelek, ale bladeova parta se vzdát rozhodně nechtěla. Inferno se podobalo Mirage a do pohody se dostával i sám blade. Tomu se sice nepodařilo na první pokus při 1vs3 clutchi zneškodnit bombu a zopakovat výsledek 16:10, o kolo později to jeho tým ale do páté mapy dotáhl.

Celá BO5 série nabídla celou řadu komických situací, na závěrečném Trainu byl v hlavní roli jedné z nich opět blade, který se s klidem opět nesetkával. Team Lelek naopak hrál s klidem a dokázal využít své přednosti, díky kterým sbíral na konto bod po bodu, až bylo vše rozhodnuto 16:7. Lelek se tak stává prvním finalistou!

Blade však flintu do žita zatím házet nemusí, po následujících soubojích ve Valorantu a League of Legends se totiž bude mezi třemi poraženými hlasovat o kapitána, který obdrží divokou kartu do čtyřčlenného finále. Nutno ale dodat, že bude potřebovat více štěstí, než měl v jednom ze soubojů proti Lelkovi (oba pohledy níže).

Štítky: Kaktus, blade, Lelek
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.