Přejít k hlavnímu obsahu

Líté boje a krvelačná honba za místem na MČR. Jak probíhal Samsung Last Call ve Wild Riftu?

10. 10. 2021 | 16:26 Wild Rift Reportáž
Poslední turnaj před samotným Samsung MČR v mobilních hrách je za námi a s ním i naděje mnoha týmů na kvalifikaci. Známe finální podobu všech osmi týmů, ze kterých se dva musely ještě rozhodnout během tohoto víkendu. Stali se jimi hráči Connecting Esports a Experiment Gaming, kteří nám předvedli famózní výkony během dvou sérií v play-off.
Last Call den poté
Last Call den poté
Zdroj: PLAYzone

Pětice týmů se od pátečního večera utkala o poslední dvě volná místa na Samsung MČR v mobilních hrách a už předem jsme mohli částečně tušit, že nás budou čekat tvrdé boje. Naše komentátorská čtveřice v podobě Skeri, Davkouny, Hippowan a Mortsche tipovala na vítěze celého turnaje známé Inside Games, ale ti napříč vícero herními tituly zažili noční můru. Tady bylo ovšem to zklamání asi největší, protože je od postupu na MČR dělila jedna výhra.

Týmy Bangers a Inaequalis nebyly žádným velkým problémem a jako první putovaly z turnaje domů, ale mohou určitě držet hlavy nahoře, protože z těchto proher se dají čerpat i pozitivní informace a hlavně cenné zkušenosti do budoucna. Aspoň se jejich hráči mohli dívat na zbytek Last Callu, kde se ve finále potkaly dva celky, které v průběhu celého víkendu předváděly skvělé výkony – Experiment Gaming a Connecting Esports.

 
Ve finále jsme mohli vidět, jak se v první hře ujali Experiment Gaming vedení, po kterém se už zdálo, že stejně jako v dřívějším duelu dne si se svými protivníky poradí, ale Connecting Esports se zvládli zvednout a v posledním oficiálním zápase před Samsung MČR v mobilních hrách ukázali, jak moc dobrým týmem vlastně jsou. Po povedené druhé hře se jim povedlo ve třetí hře s kvalitní týmovou kompozicí zlomit své oponenty Experiment Gaming. Sice ve finále nešlo o nic jiného než jenom o seed na MČR, ale i tak se hrálo minimálně o prestiž a mentální výhodu. Tu teď ve svých rukou mají Connecting Esports.
 
 
Osmička týmů postupujících na Samsung MČR v mobilních hrách, které se uskuteční na brněnském výstavišti je tak finální. Seznam těch nejlepších, kteří se utkají v Brně, je následující:
Seznam postupujících
Seznam postupujících
Zdroj: PLAYzone
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.