Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech COOL liga finišuje! Kdo se stane vítězem a odnese si 50 000 Kč?

16. 11. 2021 | 15:40 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Den před samotným finále si krátce shrneme cestu jednotlivých finalistů včetně první části play-off, na kterou se díval úctyhodný počet diváků. Jistojistě si zanalyzujeme jednotlivé zápasy, proklepneme jejich aktéry a zjistíme, kdo má největší šanci získat pohár Logitech COOL ligy a s ním i 50 000 Kč!
Logitech FIFA COOL Liga
Logitech FIFA COOL Liga
Zdroj: PLAYzone

Pouze ti nejlepší dokázali doputovat do posledního hracího dne Logitech COOL ligy, kde se rozhodne o celkovém vítězi. Šanci zvednout nad hlavu domnělý pohár má čtveřice hráčů, která ještě neprohrála ani jeden jediný duel, kromě CptKubajze, ten si připsal prohru ve první skupinové fázi. Všichni se tedy, kromě Kubajze, mohou pyšnit čistým štítem. Kubajz v Logitech COOL lize podniknul nejtěžší cestu ze všech semifinalistů. Jako jediný neměl jisté místo ve druhé skupinové fázi, tudíž musel čelit i hladovým krkům v té první.

V pondělí proběhla první část play-off, ze které vítězně vzešli kurzoví favorité, až na jednoho. Vše odstartoval duel mezi Seronem a Dalasem. Vzájemný zápas těchto dvou borců byl k mání již ve skupinové fázi, kde stejně jako tady zvítězil Dominik "Seron" Čermák díky své chytré hře. Dá se říci, že se jednalo o dva totožné zápasy. Ve druhém klání jsme sledovali vršovické derby, které skončilo ve prospěch SuperSlavia esports. Saint_SB10 bohužel pro něj nenavázal na své předešlé výkony a sám uznal, že specifický styl Kobbyho mu vůbec nesedl. Sešívaný Martin "Kobby" Strnad dokázal přehrát svého zeleno-bílého oponenta 5:1.

Lístky na MČR

Druhou část pondělního dne odstartoval typický šlágr mezi Emericksonem a T9Lakym, kde se komentátoři, jak se sluší a patří, pořádně rozvášnili. Příznivce Sparty určitě zvedl ze sedaček úvodní gól Emericksona, který vyslal parádní střelu ze střední vzdálenosti až do sítě. To však bylo ze strany sparťanského zástupce vše, potom začal řádit Viktorián T9Laky. Díky šesti gólům a jednoznačnému tlaku na soupeře si Lukáš "T9Laky" Pour vysloužil postup do semifinále a mohl slavit. Závěrem večera byl zápas, kde poprvé vyhrál hráč s vyšším kurzem. Jedná se o Jakuba "CptKuabjz" Pudila, který přemohl svého bývalého kolegu v celkovém součtu 5:2 a ukázal, že hráči SK Slavie eSports jsou na dobré vlně.

Ve středu 17. listopadu proběhne finální hrací den, kde se rozhodne o úplném vítězi Logitech COOL ligy. Všechna utkání se kromě finále odehrají formátem BO2. Samotné finále se pak bude hrát na dva vítězné zápasy, tedy BO3. Na programu budou celkem čtyři duely, a to dvě semifinálová klání, boj o bronzovou příčku a samozřejmě i samotné grandfinále o 50 000 Kč. Včetně finalistů budou finančně odměněni i hráči na třetím a čtvrtém místě.

Pavouk play-off
Pavouk play-off
Foto: PLAYzone

První semifinálové klání sehraje Dominik "Seron" Čermák, zástupce Sampi, společně s Martinem "Kobby" Strnadem, esportovým hráčem SK Slavie Praha. Seron svou cestu započal stejně jako Kobby ve druhé skupinové fázi díky umístění v minulém ročníku v TOP 8. Ve skupině si zástupce týmu Sampi Seron poradil jak s MrRicim, tak i s Dalasem, na kterého si vyšlápnul i v play-off. Poměrně obtížnější skupinu měl Kobby, ovšem dokázal si poradit a po výhře nad Kucerou a Mikim slavil postup z prvního místa. V play-off se utkal se Saintem z Bohemians, kterého předčil rozdílem třídy. Serona i Kobbyho zdobí velmi přesvědčivé držení míče a rozvážné rozehrávky. Každopádně Kobby má ještě jednu specifikum, a sice jeho atypický styl bez jakýchkoliv kliček. Kurzovým favoritem bude určitě Seron. Ten ale svými dosavadními výkony moc nepřesvědčil, a proto se nám více zamlouvá Kobby, jenž by papírového favorita tohoto utkání mohl klidně přemoct. Navíc bude navazovat na vyhraný Big Match, turnaj pořádaný Entropiqem.

Lístky na MČR

Druhý duel na pořadu bude mezi Lukášem "T9Laky" Pourem, zástupcem FCVP, a Jakubem "CptKubajz" Pudilem, hráčem SuperSlavia esports. Smrtelnou skupinou projel jako nůž máslem T9Laky, když v prvním duelu drtivě porazil Drmiho 9:2 a následně si poradil s Matejsem, nynějším hráčem Entropiqu. V play-off na něj čekal již výše zmíněný Emerickson, nad kterým zvítězil poměrem 6:2. CptKubajz se rovněž dostal z velmi kvalitní skupiny. Prvně porazil MarioOosa a poté zvládl duel se Saintem, což ho katapultovalo do čtvrtfinále proti Drmimu. V souboji s Drmim ukázal, že se s ním musí počítat, jelikož svého protivníka relativně přehrál. I přes to, že má Kubajz dobrou fazónu, tak do zápasu bude s rolí favorita vstupovat T9Laky. Viktorián i přes neštovice ukázal, že to v sobě má i po krátké pauze a předvedl asi nejpřesvědčivější výkon ze všech. Ne nadarmo má T9Laky nálepku hlavního adepta na celkové vítězství.

Finální hrací den Logitech COOL ligy, kde se rozhodne o celkovém vítězi, můžete sledovat na našem Twitch kanále od 17:00. Streamem vás už klasicky provedou dobře známí, Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách.

Štítky: FIFA COOL liga