Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech COOL liga vám v pondělí naservíruje skupinu G! Potvrdí Seron roli favorita?

V nedělním článku si klasicky zrekapitulujeme minulou skupinu a hned poté se vrhneme na tu následující, tedy skupinu G. V ní se představí jeden z nejlepších českých hráčů, pro kterého je, dá se říci, povinnost postoupit. Projdeme si ale samozřejmě všechny aktéry skupiny a také si řekneme, kdo by mohl být pomyslným černým koněm.
Skupina G
Skupina G
Zdroj: PLAYzone

Středeční program minulého týdne obstarala již šestá skupina Logitech COOL ligy, a to skupina F, kde se představili Caster, T9Laky, DRMi10 a Matejs. Už v úvodním kole jsme se dočkali prvního překvapení, kdy T9Laky deklasoval svého bývalého spoluhráče Drmiho 9:2. Celou Logitech FIFA COOL Ligu opustil trošku paradoxně Caster, který se v minulé AXE COOL lize umístil na druhém místě. Nezvládnul utkání s Matejsem ani Drmim.

V prvním boji o postup ze skupiny se utkali Matejs a T9Laky. Druhý jmenovaný navázal na výkon z předešlého zápasu a znovu uspěl, což mu zajistilo místo v TOP 8. Matejsovi se rozhodující zápasy vůbec nepovedly a nedokázal ze skupiny postoupit. K Lukáši "T9Laky" Pourovi se tak přidal Michal "DRMi10" Drastich, který úspěšně zdolal spodní část pavouka.

Pětačtyřicátý týden v roce 2021 a druhou polovinu druhé skupinové fáze zahájí skupina G, do níž byli nalosováni Dalas (TOP 4 AXE COOL ligy), Seron (TOP 8 AXE COOL ligy), MrRici (postupující z první skupinové práce bez prohry), K1leris (postupující z první skupinové fáze s jednou prohrou). Z druhé skupinové fáze, kde se hraje GSL formátem, postupují z dílčích skupin dva hráči do play-off!

Skupina G

  • Dalas (FC Baník Ostrava esports)
  • Seron (Sampi esports)
  • MrRici (Dark Tigers)
  • K1leris (Bohemians esports)
Pavouk skupiny G
Pavouk skupiny G
Foto: PLAYzone

Pondělní stream započne zápasem v 17:15, kde se utká Martin "Dalas" Vujtík proti Aleši "K1lerisovi" Kubíkovi. Před aktuálním ročníkem se oba hráči rozhodli změnit své klubové barvy a přesídlili do jiných týmů. Dlouhodobý zástupce teplických barev Dalas se přestěhoval na do slezské Ostravy, kde momentálně hájí esportovou sekci fotbalového Baníku Ostrava. K1leris posílil klokany z Vršovic, u kterých se urodilo opravdu hodně změn. Ostravský Dalas má za sebou docela povedenou AXE COOL ligu, sice ve finálním hracím dni nedokázal porazit ani jednoho ze tří medailistů, ale i přes to si odnesl odměny za pěkné čtvrté místo. Jeho protivník se na minulém ročníku COOL Ligy neukázal, ale zato se ukázal někde jinde. K1lerisovi se na Big Shock! COOL Poháru podařilo uhrát krásné druhé místo, čímž si vysloužil angažmá v Bohemians. Do vzájemného zápasu těchto dvou hráčů vstupuje v roli favorita Dalas, který by měl potvrdit své zkušenosti. Také se zřejmě můžeme těšit na velké množství branek a hru ze strany na stranu.

Hned po prvním klání se ukáže další dvojice hráčů – Dominik "Seron" Čermák a Richard "MrRici" Růžička. Seron je u nás zřejmě nejperspektivnějším hráčem, což už několikrát potvrdil. Obléká dres týmu Sampi, který se řadí do vyšších řad v několika esportových odvětvích. Seronovým nejčerstvějším úspěchem je vítězství na mistrovství Slovenské republiky. Mladý Seron sice není rodilým Slovákem a ani tam nežije, ale mezi českou a slovenskou FIFA scénou je určitá spolupráce, takže se daných mistrovství mohou zúčastnit jak Češi, tak Slováci. O MrRicim se poslední roky moc nemluví, nicméně pořád to v sobě má a pro nás je černým koněm skupiny G. Minulou sezónu dokázal hned v prvním kole porazit svého spoluhráče Matejse, ale bohužel nevyužil ani jeden ze dvou mečbolů a vypadl společně s jeho bývalým parťákem ze skupiny. MrRiciho jsme měli možnost vidět ve snažení o postup do TOP 16, které úspěšně zvládnul. Skupinou prošel bez jediné porážky a připsal si výhry nad Sirisetemsedm a FCMARTINEM. Papírovým favoritem je v tomto utkání rozhodně Seron, ale stát se může cokoli, jde přece o FIFU.

Skupinu G se zajímavými aktéry můžete sledovat už v pondělí od 17:00 na našem Twitch kanále, kde budou odvysílány všechny duely. Streamem vás provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Štítky: FIFA COOL liga