Přejít k hlavnímu obsahu

Známe sestavu pro finální den Logitech FIFA COOL ligy! Kdo vyhraje 50 000 Kč?

Dnes máme na programu čtvrtfinálové boje, které můžete sledovat buďto na našem Twitch kanále, nebo tady, kde vás budeme informovat o průběžných výsledcích. Vítězové jednotlivých čtvrtfinálových duelů postoupí do finálního dne celé Logitech COOL ligy a utkají se tváří v tvář v boji o 50 000 Kč!
Čtvrtfinále Logitech COOL ligy
Čtvrtfinále Logitech COOL ligy
Zdroj: PLAYzone

Seron, Kobby88, T9Laky a CptKubajz, tak zní podoba nejlepší čtyřky Logitech FIFA COOL ligy. Úvodní duel večera obstaral první postupivší Dominik "Seron" Čermák, který díky své hlídané hře dokázal projít přes Dalase, bramborového hráče minulého ročníku. Formu potvrdil oddaný Slávista Martin "Kobby88" Strnad, když ve vršovickém derby porazil klokana Sainta_SB10. Pověstné derby mezi sparťanským Emericksonem a plzeňským T9Lakym dopadlo lépe pro Lukáše "T9Laky" Poura, především díky produktivní koncovce a skvělé hře na balónu. Tečku za pondělním večerem udělal Jakub "CptKubajz" Pudil, jenž vyprovodil svého ex-parťáka výsledkem 5:2 a doplnil uzavřenou čtveřici pro středeční galavečer. 

Pavouk play-off
Pavouk play-off
Foto: PLAYzone

DRMi10 vs. CptKubajz

Poslední duel večera sehráli bývalí spoluhráči ze Slavie - DRMi10 a CptKubajz. Pražský klub opustil Drmi, který se přestěhoval do Cryptovy. První zápas zahájila bizarní branka ve prospěch Kubajze. Ten svou formu ze skupinových fází zachoval a pokračoval v ní i nadále. V prvním utkání si vybojoval nadějné tříbrankové manko. Odveta byla hodně spjata odlišnými taktikami, nicméně ta Kubajzova byla propracovanější a ve finále i úspěšnější. V celkovém součtu 5:2 porazil CptKubajz ex-Slávistu a společně se svým spoluhráčem Kobbym míří do finálového dne.

Emerickson vs. T9Laky

Nejočekávanější zápas dnešního večera přinesl hned v první půli parádní akci po obrovské hrubce. T9Laky se při rozehrávání rohu dopustil školácké chyby a Emericksonovi namazal. Možnost protiútoku využil Emerickson, když se po chybě soupeře dvěma rychlými nahrávkami dostal na útočnou polovinu a ze střední vzdálenosti vyslal parádní střelu. Ve druhém poločasu jsme se dočkali dokonce otočky na 3:1, a sice především díky Eusebiovi ve prospěch plzeňského T9Lakyho. Černý panter řádil i ve druhém zápasu a hned v úvodu utkání připsal další dva góly na účet T9Lakyho. S Logitech FIFA COOL ligou se loučí pomyslný obhájce Emerickson, který po houževnatém dvojutkání nestačil na T9Lakyho, když v celkovém součtu prohrál 6:2.

Kobby88 vs. Saint_SB10

Další zápas na pořadu byl v režii Kobbyho a Sainta. Oproti minulého duelu jsme v prvním utkání sledovali poměrně nudný zápas. Celkově padly dva góly, a to do sítě Sainta, kterému se nedařilo vůbec, ale vůbec nic. V odvetném zápase opět dominoval Slávista Kobby se svým skvělým driblinkem a pohotovou taktickou hrou. I přes to, že zástupce Bohemians Saint bojoval až do samotného konce, tak se nezmohl na víc než na jednu branku v celé sérii BO2. Kobby svého soupeře přemohl 5:1 a potvrdil formu z předešlého turnaje.

Dalas vs. Seron

Úvodní zápas v duelu mezi Seronem a Dalasem dopadl lépe pro prvního jmenovaného. Začátek byl velmi neučesaný z obou stran a v první dvacetiminutovce padly góly na obou stranách. Seron ukázal svou typickou hru, když vsítil dvě branky a od 75. minuty podržel balón na svých kopačkách. Do druhého zápasu správnou nohou vstoupil Dalas, který v první půli vstřelil dvě branky a vyrovnal celkové skóre. Roli papírového favorita nakonec naplnil Seron z týmu Sampi díky vstřelenému gólu ve druhém poločase a jeho pevného bloku.


Dnes nás čekají celkem čtyři nesmírně vyrovnané souboje špičkových hráčů s komentátorským doprovodem, rozhovory se samotnými aktéry zápasů a samozřejmě postřehy našich expertů!  Už dnešní čtvrtfinálové duely patří do play-off, tudíž už si hráči, již pomýšlí na celkové vítězství, nemohou dovolit prohrát ani jeden jediný duel. První část play-off se odehraje formátem BO2, takže bude každý gól velmi důležitý. Osmičlenná ekipa bude bojovat o postup do finálového dne, kde se celkem čtyři úspěšní z dnešního dne utkají o 50 000 Kč!

Pavouk play-off

Čtvrtfinále uvede duel mezi Dominikem "Seron" Čermákem ze Sampi a Martinem "Dalas" Vujtíkem, zástupcem týmu FC Baník eSports. Duel těchto dvou hráčů jsme měli možnost sledovat už ve skupinové fázi, jelikož byli nalosováni do stejného koše. Dalas měl v zápase docela dost nadějných útoků, ale na rozdíl od jeho prvního duelu nebyl vůbec produktivní. Zato jeho oponent Seron využil vše, co mu přistálo pod nos, a díky své profesorské hře dotáhl celou sérii do vítězného konce. Oba hráči mají o motivaci postaráno - Seron bude chtít odvrátit neúspěch z minulého ročníku a Dalas se bude pokoušet zopakovat skvělý výkon. Papírovým favoritem je klasicky Seron, nicméně Dalas bude chtít porážku z minulého souboje určitě oplatit.

Druhý čtvrtfinálový boj budou mít v režii dva zástupci pražských klubů, a sice Slávista Martin "Kobby" Strnad a hráč pražských klokanů Svatopluk "Saint_SB10" Boušek. Vršovické derby, jak se sluší a patří, sehrají dva oddaní srdcaři. Kobby si ve skupinové fázi nepřipsal ani jednu prohru, jelikož dokázal porazit jak Kuceru, tak i Mikiho, kterého potkal nešťastný osud. Včetně Kobbyho potvrzuje své kvality také Saint. Ten byl nalosován do možná nejvyrovnanější skupiny, ovšem i přes to dokázal postoupit. Oba prosperují skvělou hrou na balónu a také útočnými výpady. Těžko odhadovat, kdo se podívá do dalšího kola play-off. 

Lístky na MČR

Další duel večera sehraje Viktorián Lukáš "T9Laky" Pour proti Sparťanu Janu "Emerickson" Krupičkovi. Třetí dvojzápas je pro diváky zřejmě tím nejatraktivnějším, protože se utkají dva pověstní hráči se skvělou fanouškovskou základnou, nicméně letenských fanoušků bude krapet více. Lakymu se minulý ročník nevydařil podle představ, definitivně se s AXE COOL ligou rozloučil právě ve čtvrtfinále, když ho dokázal přemoct MarioOoso99. Svou skupinou v tomto ročníku dokázal projít bez zaváhání a nám se do paměti vryl duel proti Drmimu, ve kterém jej Laky vypráskal 9:2. Na obhájce titulu Emericksona čeká hned ve čtvrtfinále nelehká práce, ovšem s tím se dalo počítat, jelikož všech osm hráčů v play-off je nesmírně kvalitních. Emerickson se ve skupině E potýkal už od prvního zápasu s problémy, nicméně i přes první prohraný duel dokázal postoupit. Šance v tomto čtvrtfinálovém duelu jsou pro obě strany stejné. Jak pro Emericksona, tak i pro T9Lakyho by byla prohra velmi hořká.

Poslední zápas večera bude probíhat mezi Slávistou Jakubem "CptKubajz" Pudilem a Michalem "DRMi10" Drastichem, hráčem ostravské organizace Cryptova. Hráči se moc dobře znají, poněvadž spolu nějakou dobu působili v SK Slavia eSports, jedná se tedy o bývalé parťáky. Slavii zůstal věrný Kubajz, který zanechal skvělý dojem ve skupinové fázi, když postoupil bez jediné porážky. Prezentoval se velmi ukočírovanou hrou s netradičními myšlenkami. Drmi ve své skupině sice jednou prohrál, ale byl přiřazen snad do nejtěžší skupiny, takže se to dá zcela pochopit. Jeho největším úspěchem je titul eReprezentant, díky kterému si zahrál evropský šampionát v reprezentačním dresu a získal mnoho cenných zkušeností.

Logitech FIFA COOL ligu můžete sledovat na našem Twitch kanále od 17:00. Streamem vás už klasicky provedou dobře známí, Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách.

Štítky: FIFA COOL liga