Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech COOL ligu čeká skupina F alias skupina smrti!

Proč je skupina F nazývána smrtící? Odpověď je jednoduchá... Všichni čtyři hráči, jenž byli nalosováni do této skupiny, se řadí do toho nejlepšího kalibru a patří k těm, co se na turnajích umisťují hodně vysoko. V článku probereme jednak uplynulou skupinu E a také si zanalyzujeme jednotlivé zápasy nadcházející skupiny F.
Preview skupiny F
Preview skupiny F
Zdroj: PLAYzone

V pondělí se odehrála první čtvrtina druhé skupinové fáze, když byla odehrána skupina E. Úspěšnými se po celkem čtyř a půl hodinovém streamu stali zástupci pražských klubů – Martin "Kobby" Strnad (SuperSlavia) a Jan "Emerickson" Krupička. Slávista Kobby si v prvním kole smlsnul na Kucerovi a v tom druhém dokázal udolat Mikiho z Cryptovy. Emeho cesta nebyla ani zdaleka tak jednoduchá. Úvodní duel proti Mikimu mu nevyšel, takže jej čekala obtížná cesta spodní částí tabulky. V prvním zápase poražených se dokázal chytit a zvítězil nad Kučerou, který zopakoval stejně neblahý výsledek jako minulý ročník. V zápase o postup si zahrál odvetu s Mikim. Na něj na podruhé přece jen vymyslel ten správný lék a stal se tak druhým postoupivším ze skupiny E.

Tento týden nás čeká ještě jedna skupina, konkrétně skupina F, která bude odehrána ve středu. Do té byli nalosováni Caster (TOP 4 místo AXE COOL ligy), T9Laky (TOP 8 AXE COOL ligy), DRMi10 (postupující z první skupinové fáze bez prohry), Matejs (postupující z první skupinové fáze s jednou prohrou). Z druhé skupinové fáze, kde se hraje GSL formátem, postupují z dílčích skupin dva hráči do play-off!

Skupina F

  • Caster (AC Sparta Praha)
  • T9Laky (FCVP esports)
  • DRMi10 (Cryptova)
  • Matejs (Entropiq)
Skupina F

Úvodní zápas středečního programu sehrají Martin "Caster" Štěpán a Matěj "Matejs" Dunka. Stejně jako Caster, tak i Matejs patří k těm nejobávanějším hráčům na česko-slovenské scéně, ovšem ani jednomu se zatím nepodařilo vyhrát nějaký velký turnaj. K vypíchnutí jsouurčitě útoky obou hráčů, které produkují velký počet gólů. Svým útočným snažením je hodně známý zástupce Entropiqu Matejs, důvodem je nespočet kliček, díky nimž vyprodukuje hodně příležitostí ke vstřelení branky. Minulá AXE FIFA COOL Liga dopadla lépe pro Castera, jelikož se umístil na krásném třetím místě, zato Matejs vypadl už ve skupině, a to dokonce bez jediné výhry. Matejs se do aktuální fáze dostal díky dvěma výhrám v první skupinové fázi, kde však i jednou prohrál, a to proti Drmimu poměrem 0:6, což je docela hrozivé skóre. Je velmi obtížné predikovat, kdo se stane vítězem tohoto duelu, nicméně jedno je jisté - neskončí to remízou.

Po prvním duelu bude následovat souboj mezi Lukášem "T9Laky" Pourem a Michalem "DRMi10" Drastichem. T9Laky je několikanásobným vítězem CZC iSport Ligy, bývalý reprezentant a na seznamu má mnoho dalších titulů. Plzeňský mazák má na svém kontě opravdu hodně úspěchů a také už jeden získal ve FIFĚ 22. T9Laky dokázal vyhrát Alienware Open Air a do nové sezóny tak vstoupil správnou nohou. Teď ho čeká skupinová fáze, kde se v prvním kole utká s Drmim. Ten před sezónou změnil své působiště a zahnízdil do Cryptovy, ve které hájí její barvy společně s Mikim. Drmi se ale na rozdíl od T9Lakyho může pyšnit aktuálním titulem eReprezentanta. Díky tomuto titulu se dostal na evropský šampionát, kde posbíral několik zkušeností s hráči po celé Evropě. Duel papírově vyrovnaných hráčů tak určitě nabídne plno parádních akcí a přešlapovaček, takže se máme na co těšit! 

Smrtící skupinu F, která bude zřejmě tou nejzajímavější, můžete sledovat už ve středu (3.11.) od 17:00 na našem Twitch kanále, kde budou odvysílány všechny duely. Streamem vás provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

Štítky: FIFA COOL liga