Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech odkupuje za 89 milionů dolarů Streamlabs

2. 10. 2019 | 12:00 Twitch.tv
Logitech se dohodl na odkupu společnosti Streamlabs, která vytvořila oblíbenou streamovací aplikaci Streamlabs OBS. Celková cenovka transakce se vyšplhala na 89 milionů dolarů, tedy asi 2,1 miliardy korun.
Logitech Straeamlabs
Logitech Straeamlabs

Spojení těchto dvou firem je zcela logickým krokem, jelikož Logitech vyrábí pro hráčské a streamerské potřeby celou řadu periferií a jiného vybavení. Streamlabs OBS vypomáhá streamerům k nastavení jejich vysílání, kontroluje finanční dary a má i spoustu dalších funkcí. Spolupráce pravděpodobně přinese větší kompatibilitu programu s výrobky právě od Logitechu. 

Streamlabs Open Broadcaster Software údajně využívá okolo 70 % uživatelů na Twitchi a vývojáří tvrdí, že si tento program stáhlo a využilo jej už více než 15 milionů streamerů. Klasické OBS, podle nějž byla aplikace Streamlabs vytvořena, je pro uživatele oproti Streamlabs méně přívětivější a nenabízí tolik funkcí. Pro začínající streamery je tedy Streamlabs jasnou volbou číslo 1.

Twitch studio

Minulý měsíc vstoupil na trh i Twitch, který vydal vlastní vysílací software, Twitch Studio, které má pomoci novým streamerům začít vysílat a podpořit je v setrvání na jejich platformě. Streamlabs OBS je oproti Twitch Studiu o dost rozvinutější a nabízí řadu nastavení a kompozic, které u Twitch Studia chybí. Hlavním rodzílem je samozřejmě i fakt, že skrz Streamlabs můžete svůj stream nastavit i pro konkurenční streamovací platformy, jako sou YouTube, Mixer či Facebook.