Přejít k hlavnímu obsahu

Los EU Masters: eSuba dostala favorita, CG italské Racoon

2. 4. 2020 | 20:33 League of Legends
Těžko se bude hodnotit los skupin v EU Masters. CZC.eSuba se dostala do dost těžké skupiny o něco lépe dopadl los pro Cyber Gaming, ale vzhledem k absenci losovacích košů to mohlo dopadnout i daleko lépe.
Esuba EU Masters
Esuba EU Masters

Čtvrteční los přinesl velmi zajímavé skupiny. Proti eSubákům se postaví Hjarnan a jeho GamerLegion, který se jako outsider německého play-off probil až na 3. místo. Právě GamerLegion bude zřejmě favorit celé play-in fáze, jelikož přichází z německé ligy, která byla považována za nejkvalitnější z ERL lig. Ve skupině, odkud postoupí jen dva týmy, ještě CZC.eSubu čeká další velmi silný tým, a to ASUS ROG ELITE, který postoupil díky ovládnutí základní část balkánské EBL. V play-off ale v semifinále vypadl s Hirovou Crvenou zvezdou po prohře 2:3 a patří mu tak pouze druhý balkánský seed. Ani třetí tým ve skupině, severští Vipers, kteří se dozajista nespokojí s rolí outsiderů. Druhý nejlepší tým Nordic Championship v sestavě má v podstatě pouze hráče se zkušenostmi ze skandinávské scény a pokud CZC.eSuba pomýšlí na postup, tento tým potřebuje dvakrát porazit a nahnat důležité body.

Cyber Gaming mají papírově o něco slabší skupinu a přesto, že jdou do EU Masters až jako druhý tým z našeho regionu, dozajista budou moci reálně pomýšlet na postup do play-off. Nejtěžším soupeřem budou zřejmě italští vicemistři z týmu Racoon, který mimojiné vyřadil Erenův tým Outplayed i MjrDeeho CyberGround. Opět se jedná zejména o hráče s domácími zkušenostmi, bez nějakých lepších výsledků z evropské scény. Dalším týmem bude bývalé působiště toplanera Dreedyho, Electronic Generation z portugalské ligy LPLOL. Nedá se říci, že by šlo o špatný tým, ale portugalští zástupci v posledních letech na EU Masters mnoho výher nezískali a jedná se tak pravděpodobně o poměrně hratelného soupeře. Podobnou reputaci má i řecká liga GLL, která vyšle do skupiny svůj druhý nejlepší tým Interpid Fox Gaming. V týmu vyniká pouze jungler Appen se zkušenostmi z turecké TCL. Pokud se ale Cyber Gaming povede předvést svou nejlepší hru, reálně mohou pomýšlet na postup ze skupiny.

Skupina A Skupina B
1. Česká republika CZC.eSuba00 1. Itálie Racoon00
2. Srbsko ASUS ROG ELITE00 2. Slovensko Cyber Gaming00
3. Dánsko Vupers Inc00 3. Řecko Interpid Fox Gaming00
4. Německo Team GamerLegion00 4. Portugalsko Electronic Generation00
 
Skupina C Skupina D
1. Nizozemsko Defusekids00 1. Polsko K1CK Neosurf00
2. Portugalsko For The Win Esports00 2. Lotyšsko PIGSPORTS00
3. Španělsko MAD Lions Madrid00 3. Belgie Sector One00
4. Litva Kenty00 4. Řecko WL Gaming Esports00

První zápasy se odehrají v pondělí 6. dubna a opět se můžete těšit na výsledkový servis, přehled harmonogramu a reportáže na našem webu.