Přejít k hlavnímu obsahu

Lukáš Podstata z Entropiqu vyhrává další závod Virtual GP

21. 4. 2021 | 13:25 Virtuální závody
Třetí zastávka letošní sezóny Virtual GP v belgickém Zolderu zná svého vítěze! První místo se podařilo znovu obhájit Lukášovi Podstatovi, který v soutěži reprezentuje zeleno-černé barvy Entropiqu. Díky své výhře tak navyšuje dosavadní celkové vedení v týmové tabulce.
Stupně vítězů
Stupně vítězů
Zdroj: Virtual GP

Z pole position odstartoval do závodu Erik Vizi z Lenovo Legion, loňský vicemistr zřejmě konečně nachází svoji formu poté, co v úvodních dvou podnicích skončil až ve druhé desítce. Po vítězství na okruhu v americké Daytoně však ještě ve větší pohodě jezdí Lukáš Podstata, jeden z jezdců nováčka soutěže Entropiq. Právě tito dva jezdci si to rozdali o vítězství, stabilnější časy však zajížděl Podstata a o několik sekund zvítězil. Stejně jako minule navíc přidal i nejrychlejší čas závodu. Za druhým Vizim bylo pořadí opravdu vyrovnané, stupně vítězů však doplnil Michal Limon ze stáje MECA/ALL4SIM eRacing, pro něhož jde o hodně velký úspěch.

Výsledek závodu
Výsledek závodu
Zdroj: Virtual GP

Díky další výhře si Lukáš Podstata s přehledem udržel vedení v celkové tabulce jednotlivců s 64 body. Hned za ním se nachází jeho týmový parťák Michal Matoušek s 39 body, jemuž ale konkurence šlape na paty. Matouškovi se belgický závod nevydařil, totéž se ale dá říci o Martinu Sirotkovi ze stáje ESET i o vítězi prvního závodu Lukáši Přádovi z ERT Racing Team. Kromě velkého náskoku Lukáše Podstaty zůstává tabulka velmi vyrovnaná

Tabulka jednotlivců
Tabulka jednotlivců
Zdroj: Virtual GP

Po druhém závodě se tým Entropiq mohl chlubit slušným náskokem 18 bodů nad druhými závodníky týmu ESET, avšak díky další výhře Podstaty nyní rozdíl dělá už neuvěřitelných 40 bodů. Tým Entropiq má zatím skvěle našlápnutý start své první sezóny v Virtual GP, uvidíme ale, jestli jeho výkony budou nadále konzistentní. Druhé průběžné místo patří bratrům Přádovým z ERT Racing Team, dva body je poté dělí od třetí stáje ESET.

Tabulka týmů
Tabulka týmů
Zdroj: Virtual GP

Další závod nás čeká už 11. května, tentokrát se virtuálně přemístíme na japonský okruh Motegi. Dokážou jezdci Entropiqu uspět i tam? Při čekání se můžete níže podívat na celý dvouhodinový záznam ze Zolderu.

Štítky: Virtual GP, Entropiq
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.