Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions ukončují naději Pentanet.GG na postup do vyřazovací části MSI

17. 5. 2021 | 21:45 League of Legends
Předposlední den Rumble Stage je u konce a zítra můžeme očekávat zajímavé ukončení poslední části MSI před play-off. MAD Lions se dokázali trochu zvednout po včerejším zklamáním, stále ale nemají nic jisté.
MAD se probouzejí ze včerejší noční můry
MAD se probouzejí ze včerejší noční můry
Zdroj: Riot Games

MAD Lions v čele s Humanoidem a Carzzym se dnes potřebovali nutně oklepat ze včerejší noční můry, během které nedokázali vyhrát ani jeden ze svých zápasů. Bohužel hned v první hře narazili na DWG KIA a ti je vůbec nešetřili. Draft byl zase velice vyrovnaný, ale bohužel se o osudu hry rozhodlo už na začátku.

Všechno vypadalo v pořádku do té doby, dokud nezačal v sedmé minutě souboj o topového kraba. Armut se svým Lee Sinem sice přišel jako první, ale udělal chybu, kterou si později sám na sociálních sítích vyčítal. Nevypočítal dostatečně dobře poškození svojí ultimátky a pomohl tak junglerovi DWG Canyonovi utéct. Od této chvíle se zápas otočil v prospěch DWG, kteří si dokázali vítězství v pohodě uhlídat. Před MAD Lions tedy stojí hodně náročná cesta do play-off.

V dalším zápase MAD narazili na trápící se Pentanet.GG. Je potřeba říct, že výhra tady byla povinností. Australani znovu ukázali docela kreativní draft s Qiyanou na midu, ale ani to jim naštěstí nestačilo na výhru. MAD byli už od začátku lepším týmem a následně si už jen hráli se svými protějšky jako s hračkou. Postupně si na nich “farmili” statistiky a nakonec zničili jejich nexus zároveň s jejich nadějí na postup do play-off.

Krátce se ještě zastavíme u zápasu Cloud9 proti Royal Never Give Up. Nikdo asi nepočítal s možností výhry Američanů, ale čekalo nás velké překvapení. Draft byl zajímavý vzhledem k tomu, že se Cloud9 rozhodli vzít si jako svého junglera Volibeara, a to se stalo klíčem k jejich úspěchu. Blaber měl celý turnaj problém s tím, že se ve hrách nedokázal najít. Tentokrát se mu to povedlo a už na třetím levelu stihl zabít topaře a midaře týmu RNG

Toto bylo skvělé probuzení i pro ostatní hráče Cloud9 – speciálně Fudge s jeho Lee Sinem. Ten dokázal přebrat vedení svého týmu ve hře a skvěle nacházel možnosti na to, jak vyvolat dobré souboje. Hlavně se zaměřil na zneškodnění marksmana RNG GALY, který je pokaždé nejlepším hráčem svého týmu, když prohrávají. Cloud9 se postupně dostávali do většího a většího vedení, ale stále jsme měli v hlavě myšlenky, že přece neporazí tak dobrý tým. Nakonec se to stalo skutečností a C9 si dali naději, kterou ovšem v následujícím zápase ztratili, když je famózně porazili Pentanet.GG. Byla to dneska jízda a emocionální houpačka pro fanoušky po celém světě, ale poslední den Rumble Stage bude ještě lepší. Přidejte se k nám a podpořte zítra od 15:00 naše borce v jejich cestě do play-off!

Skupiny po předposledním dni Rumble Stage
Skupiny po předposledním dni Rumble Stage
Foto: Riot Games
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.