Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions zvládají reprízu jarního finále proti Rogue a EXCEL se přibližují k play-off

26. 7. 2021 | 11:50 League of Legends
Sedmý týden LEC nám přinesl spoustu radosti, protože všichni čeští zástupci vyhráli své zápasy. MAD Lions dokonce zvládli reprízu jarního finále proti Rogue a zapojují se tak do sprintu o druhé místo, EXCEL si skalpy nad Vitality a Schalke zase výrazně pomohli k vyřazovací části. Na závěr se podíváme i za Freezem do zámoří a jeho pokračování v 100 Thieves.
Čeští zástupci v Evropě zářili
Čeští zástupci v Evropě zářili
Zdroj: MAD Lions

Elitní světové ligy se blíží pomalu, ale jistě ke svému konci a souboje o play-off se začínají vyostřovat. Speciálně zápas MAD Lions proti Rogue byl pro české fanoušky vrcholem celého víkendu. Repríza jarního finále nám nabídla skvělou show, ze které nakonec naši borci vyšli lépe a zapojili se tak do čtveřice týmů bojující o druhé místo. Na tento duel se také podíváme o něco blíže.

Draft nám přinesl pár zajímavých šampionů. Tahm Kench na topu pro Odoamneho na straně Rogue a Trundle do jungle pro Elyoyu na straně MAD Lions. Nakonec ovšem největší rozdíl dělala botlinka, a to převážně ta na straně MAD, kde Carzzy s Kaiserem za výpomoci Elyoyi dokázali utišit agresivní linku Kalista – Rakan v podání Rogue. Přestože většinu hry se MAD drželi v lehkém deficitu, tak jejich zaměření na draky a následnou dračí duši jim přineslo úspěch a jeden z nejtěžších duelů celého léta zvládli.

Rovněž EXECEL se dařilo a Patrik se tak o něco přiblížil vyřazovací části, která je pro tuto organizaci zapovězená. Od vzniku LEC se zde nedokázali probojovat a výhra nad Team Vitality a Schalke 04 určitě pomůže i po mentální stránce, protože speciálně Vitality vůbec nejsou slabým týmem. Povede se Patrikovi dotáhnout jeho tým do play-off?

Teď ještě zavítáme do zámoří, kde 100 Thieves pod vedením Freeze i nadále pokračují v relativně dobré formě. Bohužel se na ně už dotáhli TSM, takže se spolu dělí o první místo. 100T si rozhodně nepomohli, když zaváhali v zápase proti Immortals a TSM naopak zvládli strhující duel proti Cloud9, který ukázal jejich sílu a naopak vyzdvihl největší problémy C9, kteří po dlouhé době vypadají, že se možná ani nepodívají na světový šampionát. Zvládne Freeze znovu nastartovat 100 Thieves a dojdou si pro první místo v základní části?

Vlevo tabulka LEC a vpravo LCS
Vlevo tabulka LEC a vpravo LCS
Foto: Riot Games
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.