Přejít k hlavnímu obsahu

MagiFelix prodlužuje smlouvu s Astralis. Tým naopak opouští Nukeduck

17. 3. 2021 | 13:14 League of Legends
Není pochyb, že Astralis v této sezóně byli nejhorším týmem LEC. Velkou část na tomto problému nesl fakt, že tým sice měl zkušenosti, ale byl složen z bývalých hráčů LCL, LEC a European Masters, kteří spolu nikdy nehráli a na jejich výkonech to bylo vidět. MagiFelix pomohl týmu v těch nejhorších chvílích a nyní je za to odměněn novou smlouvou.
Astralis MagiFelix
Astralis MagiFelix
Zdroj: Astralis

Astralis měli v této sezóně dva midaře, kteří měli pomoci týmu dostat se na vyšší příčky LEC. Nakonec se jednalo o přesný opak, když toto místo ovládl mladý Švéd Carl “MagiFelix” Felix Boström, který nahradil veterána Erlenda “nukeducka” Våtevika Holma. Švéd působil ještě do této sezóny jako náhradník v týmu Fnatic, ve kterém kryl záda Timovi “Nemesisovi” Lipovšekovi.

Při osobních problémech nukeducka se Astralis rozhodli prohodit midaře a zatím to vypadá, že učinili správný krok, protože MagiFelix ukazuje talent a konzistentnost. Sice v jeho repertoáru není zrovna velký výběr šampionů, ovšem na těch, které umí hrát, naprosto exceluje. Za zmínku stojí např. Corki, Sylas a Azir.

Vzhledem ke kvalitnímu výkonu ke konci sezóny se Astralis rozhodli prodloužit smlouvu MagiFelixovi do konce tohoto kalendářního roku, mezitím co nukeduckovi byl kontrakt zrušen s okamžitou platností. Sice je smutné vidět takovou legendu opouštět tým, ale jeho osobní problémy mu nedovolily věnovat se naplno League of Legends a zůstává otázkou, kde přesně si najde nové působiště poté, co odehrál pouze pár zápasů v jarní části a ani ty nevypadaly nijak dobře, ať už z jeho strany nebo celkově týmu Astralis.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.