Přejít k hlavnímu obsahu

MariOoso99: Domácí FIFA scéna se posouvá správným směrem

31. 5. 2020 | 01:00 EA SPORTS FC 24
FIFA COOL liga má za sebou již sedmé z devíti kol a na rozhovor jsme si tentokrát pozvali zástupce Zicon eSports, Maria Gumbrešta přezdívaného Mariooso99. Jak to funguje v týmu opavského fotbalisty Lukáše Železníka, jak vnímá aktuální situaci na FIFA scéně, projekt COOL ligy a jak vnímá své šance v samotné lize?
Marioooso99 FIFA
Marioooso99 FIFA

Můžeš se nějak krátce představit našim čtenářům, kteří třeba FIFA scénu tolik nesledují?

Jmenuji se Mario Gumbrešt, je mi 20 let a pocházím z Děčína. Jsem necelý rok na česko-slovenské scéně a zatím jsem dokázal uhrát ve víkendové lize 30-0, také jsem pak získal druhé místo v turnaji Red Bull Ultimátní hráč a získal první místo na Y-Games 2020.

Jak zatím hodnotíš své počínání ve FIFA COOL lize?

Svoje počínání v dosavadní fázi hodnotím kladně i když sem mohl mít o nějaký ten bodík více. Zatím jsem se svojí formou spokojený, tak snad to bude stačit na postup do play off, kde bych se chtěl ukázat v tom nejlepším světle a zviditelnit své jméno na naší scéně.

Jak COOL ligu jako celek vnímáš? Chybělo ti něco podobného na FIFA scéně?

Mé pocity z celé COOL ligy jsou určitě pozitivní, jsem rád, že FIFA jde na české scéně nahoru a myslím si, že se posouvá správným směrem. Možná tomu paradoxně pomohla i situace ohledně COVID-19, že se FIFA esport scéna u nás tak rapidně zvedla a do budoucna bych byl rád, kdyby se FIFA u nás dostala třeba na úrovně jiných zemí, kde to mají hráči jako práci a dokážou se tím i uživit.

 

Jak jsi se dostal do Zicon Esports? Jak vlastně funguje vaše spolupráce?

Do Zicon Esports jsem se dostal úplnou náhodou přes mého kamaráda, který mě doporučil Lukášovi Železníkovi. S ním jsme se pak spojili, domluvil se na podmínkách a bylo to. 

Jak se ti hrálo v nedávném přáteláku proti MD9 - eSports?

Abych řekl pravdu, tak se mi líp hraje, když potkám soupeře třeba ve víkendové lize, než když hraji proto někomu jen tak přátelské utkání. Je tam lepší gameplay a hráči se líp hýbou. Jinak to pro mě byla velká zkušenost, zahrát si proti profíkům z týmu, který vlastní bundesligový fotbalista Moanes Dabbur.
 

Můj cíl je postoupit do play off a tam ukázat, co ve mě je. Pokud bych se umístil třeba do čtvrtého místa, byl bych spokojený. 

FIFA je hlavně o individualitách. Spolupracuješ ale nějak se svými spoluhráči v týmu? 

Spolupráce v týmu, nebo i se spoluhráči funguje skvěle. Radíme si a předáváme si zkušenosti ohledně hráčů, kdo třeba je na který post dobrý nebo kdo hraje jaké taktiky. 

Čemu se věnuješ mimo FIFA 20? Jak vypadá tvůj běžný den? 

Dřív jsem hrál závodně fotbal za Děčín, teď už se věnují jen cvičení, které mě hodně naplňuje a je to příjemné uvolnění od fify, které pak věnuji všechen svůj volný čas. Jen doufám, že se mi ten čas vrátí v podobě třeba v úspěchu v COOL lize. 

FIFA COOL liga je v plném proudu. Jak zatím vidíš aktuální rozložení sil a svoji pozici? 

Cool liga je strašně vyrovnaná a každý může porazit každého. Nemůžete si říct, že dneska hrajete proti slabému soupeři, tak to třeba vypustíte. Opravdu do každého zápasu musíte jít na sto procent, protože se hraje formát BO3. Jedna výhra v sérii tím pádem nic neznamená a uspět chce každý. V lize je velká kvalita a zápasy jsou opravdu velmi náročné. Můj cíl je ale postoupit do play-off a tam ukázat, co ve mně je. Pokud bych se umístil třeba do čtvrtého místa, byl bych spokojený. 

Tabulka COOL ligy po 7. kole
#Název týmuVPZ+Z-Z+/-G+G-G+/-B
1.T9Laky61123+82712+1518
2.MikiTheGoat52116+53930+915
3.Seron52117+43728+1215
4.DRMi1052106+42622+415
5.Emerickson4375+22823+512
6.RIIJK43108+23530+512
7.MarioOoso993489-12127+69
8.MorCajS25610-41630-146
9.Caster16312-92133-123
10.Dalas9407314-111740-230

Co bys si nejvíce přál do dalšího ročníku? 

Nemyslím si zrovna, že FIFA stagnuje, ale rozhodně bych si přál aby do nového ročníku v každém herním módu byl stejný gameplay a hlavně aby byl větší spoleh na EA servery.

Co se týče fify tak jednoznačně favorizuji Tekzze. Obdovuji ho pro jeho lehkost hry, skillu a samozřejmě proto, že je jeden z nejlepších hráčů na světě, který vyhrál spoustu trofejí a eventu. 

Máš nějaký vzor nebo oblíbeného fifaře, kterého nějakým způsobem obdivuješ? 

Jako vzor mám v reálném fotbale Lionela Messiho. Co se týče fify tak jednoznačně favorizuji Tekzze. Obdovuji ho pro jeho lehkost hry, skillu a samozřejmě proto, že je jeden z nejlepších hráčů na světě, který vyhrál spoustu trofejí a eventů. 

Jak moc sleduješ i klasický fotbal? Máš nějaký oblíbený klub nebo fotbalistu? 

Klasický fotbal samozřejmě sleduji, ale spíš jen ty velké zápasy, jako je Liga Mistrů nebo důležitá derby. Můj oblibený klub je FC Barcelona a hráč Lionel Messi, který je i mým vzorem. Jeho hru je prostě radost sledovat. 

Díky za rozhovor! Máš nějakou zprávu pro tvé fanoušky? Chtěl bys třeba nějak nalákat na první kolo COOL ligy?

Chtěl bych Vám všem poděkovat za podporu kterou mi dáváte. Chtěl bych také vzkázat ať sledujete COOL ligu, protože zde mezi sebou soupeří ti nejlepší hráči, což je často velice napínavé a vyrovnané. Navíc se můžete něco přiučit do FIFY 20.

Štítky: Marioooso99