Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO: Xyp9x je dalším hráčem mimo základní pětku Astralis!

28. 5. 2020 | 12:09 Counter-Strike 2
V posledních týdnech a měsících se hovoří o plánech Astralis, u kterých to vypadalo, že chystají opravdu širokou soupisku. V té by se měli hráči postupem času střídat, aby nedocházelo k vyčerpání při maximální aktivitě na scéně. Tohle vše se ale začíná mírně hroutit. Po gla1vovi se totiž zdá být dalším odpadlíkem Xyp9x.
Astralis
Astralis

UPDATE: Nová posila Astralis už je známá. Jako stand-in do týmu přichází Marco 'Snappi' Pfeiffer a Xyp9x potvrzuje pauzu s hraním, a to z totožných důvodů jako olofmeister, tedy z přílišného stresu a možného syndromu vyhoření. Aktuálně však nejde o trvalý odchod a pod smlouvou nadále zůstane, podobně jako odpočívající gla1ve. Až budoucnost ukáže, kdy se bude moct vrátit. Do té doby bude do konce června s Astralis působit Snappi, který se sice již upsal mongolskému týmu TIGER, ale ten ho nyní obratem propůjčil zpět do Dánska. Od 1. července jej následně nahradí es3tag, který je do té doby pod smlouvou v organizaci Heroic.


Koncem března byl oficiálně přivítán Patrick 'es3tag' Hansen, který se po dokončení kontraktu v Heroic stane 1. července členem týmu Astralis. U něj to ale postupem času nezůstalo. Další posilou se stal Jakob 'JUGi' Hansen, volný hráč s minulostí ve všech ostatních elitních dánských týmech posledních let. To už by hráčská soupiska od července čítala sedm hráčů a údajně se mělo jednat i o osmém, který specifikovaný nebyl.

Pouze týden po příchodu JUGiho se ale na lavičku přesunul ze zdravotních důvodů in-game leader Lukas 'gla1ve' Rossander. Jeho roli převzal Magisk, zatímco JUGi doplnil sestavu na různých pozicích, které si postupně vyzkoušel. Tím ale nejsou čachry u konce, ba naopak. Podle zahraničních reportů oslovili Astralis organizace Ninjas in Pyjamas a Team Vitality za pokusem získat Jonase 'Lekr0' Olofssona nebo Alex 'ALEX' McMeekina. Dánský powerhouse se tak v budoucnu zřejmě neštítí možnosti přetransformovat v multinárodnostní tým. U obou ale zatím Astralis nepochodili a minimálně v těchto případech se žádná brzká akvizice nechystá. Snaha byla také o urychlení procesu příchodu es3taga, Heroic však o této variantě diskutovat odmítli.

Součástí zájmů je ale i podstatně negativnější zpráva. V rámci posledních tréninků totiž, i přes původně rozsáhlou soupisku, musel do hry naskočit trenér Danny 'zonic' Sørensen namísto Andrease 'Xyp9x' Højsletha. Zatím jsou neznámé důvody této pauzy jednoho ze tří členů úspěšného dánského jádra, nicméně informace HLTV.org hovoří o tom, že minimálně pro DreamHack Masters Spring by mohl být ze hry. S týmem by tedy musel nastoupit zkušený trenér, nebo jednorázově zaskočit gla1ve, i když jeho přestávka s hraním by měla trvat tři měsíce. Prosakující informace jsou opravdu zajímavé, ale nejvíce očekáváme vyjádření oficiální.

Celá tahle sekvence ale ukazuje, že i když to původně vypadalo v šílený plán vybudovat rozsáhlou soupisku, u čehož se komunita bála o budoucnost CS:GO, tak vše má zřejmě své interní opodstatnění. Těžko říci, do jaké míry připravované. Nyní je však důležité to, jak se s tím dánská mašina popasuje a který z mistrovských plánů v rukávu bude ten následující. U týmu, jako jsou Astralis, se nám nechce věřit, že se všechno začne bořit nekontrolovaně jako domeček z karet. Kdo ví, třeba půjde u Xyp9xe opravdu jen o krátkodobou pauzu.

Aktuální sestava Astralis vypadá následovně:

 Dánsko Nicolai 'device' Reedtz
 Dánsko Peter 'dupreeh' Rasmussen
 Dánsko Emil 'Magisk' Reif
 Dánsko Jakob 'JUGi' Hansen
 Dánsko Marco 'Snappi' Pfeiffer – stand-in do konce června

 Dánsko Danny 'zonic' Sørensen – trenér

 Dánsko Lukas 'gla1ve' Rossander – zdravotní pauza
 Dánsko Andreas 'Xyp9x' Højsleth – zdravotní pauza
 Dánsko Patrick 'es3tag' Hansen – přijde 1. července

Zdroj: hltv.org
Štítky: Astralis
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.