Přejít k hlavnímu obsahu

Mastercard Hitpoint Masters: Šestičlenné play-off začíná už dnes!

4. 3. 2021 | 16:17 League of Legends
Liga Mastercard Hitpoint Masters míří do play-off jarního splitu, ve kterém se šest předních domácích týmů utká v boji o dvě místenky na European Masters a samozřejmě i česko-slovenský titul. Nečekaně základní část opanovali hráči Inside Games, kteří zastínili i SINNERS s eSubou.
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters
Zdroj: Inside Games

V základní části začala nejlépe nová soupiska eSuby, která ale po šesti výhrách v řadě doplatila na změnu patche a začala se propadat tabulkou níž a níž. Od začátku ale překvapovali Inside Games, jelikož MjrDee a spol. se mezi přední týmy ligy zařadil velmi brzy a forma se jen stupňovala. Kolísavé výkony zažili také asi největší favorité jarního splitu SINNERS se soupiskou s hráči jako PiOk, Garp či Vasked.

Dalšími týmy v pořadí byly Vikingekrig Esports, Dark Tigers a ECLOT, z nichž nejvíce potěšili určitě Vikingekrig. Ti i po novoroční změně junglera a trenéra pokračují v týmovém progresu, který ukázali v průběhu Hitpoint Winter a v play-off klidně mohou překvapit i nejlepší trojku, což dokázali i v základní části, kdy vzali po jedné hře jak eSubě, tak i SINNERS.

O vyřazovací část a šanci na titul naopak přišly týmy BRUTE a Inaequalis. Druhý jmenovaný tým byl už před začátkem splitu pasován mezi hlavní outsidery, vzhledem k minimálním zkušenostem sestavy. BRUTE naopak cílili minimálně na postup do play-off, ale kromě ojedinělých pozitivních chvil týmové botlane proti lepším týmům v tabulce zápasy pravidelně ztráceli a nakonec stejně jako Inaequalis zakončili jaro s bilancí 3:11.

Hitpoint Masters
Hitpoint Masters
Zdroj: hitpoint.cz

Play-off začíná již ve čtvrtek 4. března duelem pátého se šestým, tedy ECLOT a Dark Tigers. Oba týmy mají v sestavě známá jména se zkušenostmi z nejvyšší soutěže, ať už jde o Dreda, Sufona a Charcu na straně ECLOT, nebo Cybonoxe, Omona či Jaacoolba na straně DTG. 

Pokračuje se pak v neděli, kdy se proti sobě nejdříve utkají Inside Games proti Vikingekrig a následně eSuba proti SINNERS. Zejména druhá BO5 série by mohla být velmi napínavá, vzhledem k závěru základní části, kdy se právě tyto dva celky postarali o dvojitou velkolepou podívanou, ze které nakonec vzešla po výhrách v závěrečném kole a následném tiebreakeru lépe eSuba. V případě prohry se ani jeden ze čtyř nejlepších týmů se soutěží neloučí a místo na EU Masters si může vybojovat skrz losers bracket. 

Play-off jarního splitu
  Česká republika Inside Games-               
 7. 3. - 15:30                
  Česká republika Vikingekrig-        Česká republika W WB1-      
          18. 3. - ???   Česká republika W WB3-   
  Česká republika eSuba-        Česká republika W WB2-      
 7. 3. - 18:00           21. 3. - ???   Česká republika Šampion 
  Česká republika SINNERS-        Česká republika L WB3-      
        Česká republika L WB1/2- 20. 3. - ???   Česká republika W LB4-   
     Česká republika L WB1/2- 14. 3. - ???   Česká republika W LB3-      
  Česká republika Dark Tigers- 11. 3. - 18:00   Česká republika W LB2-         
 4. 3. - 18:30   Česká republika W LB1-            
  Česká republika ECLOT-               
Štítky: Hitpoint Masters