Přejít k hlavnímu obsahu

MČR PUBG: Po prvním hracím dni tabulce doslova dominují VIKÜRVI

11. 12. 2021 | 21:38 PUBG: Battlegrounds MČR
Finálový turnaj Vodafone MČR v PUBG: Battlegrounds je konečně tady. Už v průběhu dnešního a zítřejšího dne se šestnáct kvalifikovaných týmů utká ve dvaceti zápasech, v nichž se po sečtení všech bodů rozhodne o historicky čtvrtém Mistrovi ČR v PUBG. Kdo se letos přidá ke Gunrunners, eXtatus a Entropiqu, vítězům posledních třech ročníků?
Coverage: Sobota
Coverage: Sobota
Zdroj: PLAYzone

UPDATE #5 (9. a 10. hra): Předposlední sobotní hru bere ve svůj prospěch opět tým CRYPTOVA, pro který je to už druhý chicken dinner dnešního hracího dne. Výhra je sice jejich, ještě více bodů ale získali díky obdivuhodným sedmnácti killům střelci FADEE Gaming, kteří nakonec padli na modrou smrt.

První hrací den jsme poté uzavřeli opět na Erangelu, kde zóna tentokrát zashiftovala až na nejvyšší horu tohohle ostrova. Boje v pahorkatinách nejvíce zvládli reprezentanti týmu FADEE Gaming, kteří dokázali s klidem postřílet celý squad Cucurru a potom už jenom najít v trávě schovaného Nowikka z VIKÜRVI.

Po konci poslední sobotní hry tak v čele MČR tabulky stojí s téměř čtyřicetibodovým náskokem celek VIKÜRVI, jenž pouze potvrzuje roli největšího favorita turnaje. Na druhé příčce se poté drží právě vítězové poslední mapy, FADEE Gaming, kterým ale doslova šlape na paty celek CRYPTOVA, vzhledem k jejich vzájemnému jednobodovému rozdílu. V neděli se na streamu sejdeme opět ve 12:45, tak nezapomeň přijít fandit, protože právě už zítra se rozhodne o novém Mistrovi České republiky v titulu PUBG: Battlegrounds. Dokáže někdo stáhnout obrovský náskok VIKÜRVI a ještě se porvat o titul?

Průběžné pořadí po prvním hracím dni
Průběžné pořadí po prvním hracím dni
Zdroj: PLAYzone

UPDATE #4 (7. a 8. hra): Po krátké pauze, při níž si snad všichni účastníci dostatečně odpočinuli na zbytek dnešního dne, jsme se vrátili zpátky na Erangel. Tam se tentokrát hráči museli poprat s dost drsnou zónou na Sosnovku, která pořádně zavařila pod kotlem a udělala problém nejednomu týmu. Se situací se ve finálním kruhu nakonec nejlépe vypořádal celek CRYPTOVA, který v souboji 2v2 nakonec dokázal zkušeně přestřílet hráče Bez padáku hop.

V další hře se konečně předvedl i tým Burgir, v němž hrajou dva Mistři ČR z minulého roku, RedgieBeardo a Hawki, kteří ovládli poslední ročník společně s Doublem a Nowikkem, kdy ještě společně hájili barvy dnes již rozpadlého Entropiqu. I oni tak dokazují, že VIKÜRVI ještě rozhodně nemají vyhráno a nikdo jim nic nedá zadarmo. 

UPDATE #3 (5. a 6. hra): V páté hře jsme pro dnešek naposledy letěli na Miramar, kde to opět patřilo největším favoritům turnaje, hráčům VIKÜRVI. Tenhle celek se totiž opět dokázal mezi všemi šestnácti týmy nejvíce prosadit, což je dovedlo až ke třetímu získanému chicken dinneru z pouhých pěti her. Dokáže někdo předvést lepší výkon a zastavit jejich neskutečnou dominanci?

Dnes poprvé jsme se také podívali na Erangel, kde nás zóna hned na přivítanou nahnala až do městečka Novorepnoye, takže se kempilo, jak se dalo. Ke konci to sice vypadalo, že hra díky high groundu a početní výhodě půjde ve prospěch Cucurru, jANYY z ENTERPRISE ale předvedl krásný clutch a získal tak už druhou výhru na stranu svého týmu. 

UPDATE #2 (3. a 4. hra): Třetí sobotní hru zvládli vyhrát reprezentanti týmu ENTERPRISE, jimž se podařilo nastřílet pěkných 10 killů a díky vždy přívětivé zóně jim nic moc nebránilo dojít si pro dalších 10 bodů za výhru. Smůla tentokrát potkala celek VIKÜRVI, který se v tomhle případě musel po výhře z minulé hry smířit pouze s dvěma body za fragy.

Dnešní předposlední Miramar začal opravdu klidně, o to větší souboj ale potom přišel v posledních deseti minutách, kdy se kill feed téměř nezastavil. Z šílených bojů nejlépe vyšly celky VIKÜRVI, Cryptova a FADEE Gaming, v poslední zóně si ale svojí druhou výhru z letošního MČR dokázali pojistit hráči VIKÜRVI, díky čemuž se dostali do vedení s patnáctibodovým rozdílem nad druhými Dark Tigers.

UPDATE #1 (1. a 2. hra): Do čtvrtého ročníku MČR v PUBG: Battlegrounds dokázal nejlépe vstoupit tým Dark Tigers, jemuž se podařilo s klidem vyhrát první zápas turnaje. V poslední zóně se ocitl v souboji 4v2v2 proti celkům FADEE Gaming a Infactus Gaming, proti nimž mu hodně pomohla právě početní výhoda, díky které se mu nakonec podařilo bez větších problémů získat první dnešní chicken dinner a 12 bodů za killy k tomu.

V následující hře už se tygrům jejich úspěch nepodařilo zopakovat, i s pátým místem a osmi fragy ale mohou být spokojení. Své kvality tentokrát potvrdili hlavně hráči VIKÜRVI, kteří za druhou hru zvládli nastřílet úctyhodných 16 killů, k nimž přidali ještě 10 bodů za výhru. Ta se jim podařila urvat i přesto, že v posledních minutách zápasu měli o hráče méně. Týmy Cucurru a Old school fools na ně ale i přes tuhle výhodu nestačili, čímž dali VIKÜRVI šanci prostřílet se do čela průběžné tabulky. Finální spray si mohl užít KnorkiS, který na jeden zásobník zabil dva hráče Cucurru a ukončil tak druhou dnešní hru na Miramaru s deseti individuálními killy ve prospěch VIKÜRVI.


Sobotní den a s ním rovnou celé letošní Vodafone MČR v PUBG započne už v 12:45, kdy nás na streamu přivítá náš moderátor Jakub "Kany" Jícha, který nás bude provádět kompletně celým víkendem. Postupně se k němu připojí i všichni komentátoři, kterými letos jsou Marek "shadye" Hovanec, Tomáš "The Hateris" Rys, Jan "ImDivine" Čížek a v poslední řadě taky Michal "TheRoughBaby" Sprušanský. Deset dnešních her odstartujeme pětkrát na písečném Miramaru, po němž se přesuneme na starý dobrý Erangel. Všechny bližší informace najdeš ve stručném rozcestníku, který na našem webu vyšel již včera.

Sobotní harmonogram:

  • 12:45 - start streamu
  • 13:00 - 13:40 - 1. hra Miramar
  • 13:40 - 14:20 - 2. hra Miramar
  • 14:30 - 15:10 - 3. hra Miramar
  • 15:10 - 15:50 - 4. hra Miramar
  • 16:00 - 16:40 - 5. hra Miramar
  • 16:50 - 17:30 - 6. hra Erangel
  • 18:30 - 19:10 - 7. hra Erangel
  • 19:10 - 19:50 - 8. hra Erangel
  • 20:00 - 20:40 - 9. hra Erangel
  • 20:40 - 21:20 - 10. hra Erangel

Časy jsou orientační, mohou se v návaznosti na průběh turnaje lehce lišit.

Štítky: MČR
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.