Přejít k hlavnímu obsahu

Metro Royale: Spojení PUBG Mobile a Metro Exodus mění gameplay od základů

10. 11. 2020 | 13:07 PUBG Mobile
Kromě aktualizace k Season 16, která má vyjít 17. listopadu, nám PUBG Mobile představilo i opravdu zajímavou spolupráci s titulem Metro Exodus. Ta nese název Metro Royale a na vlastní kůži si jí budeme moct vyzkoušet už 10. listopadu. Pokud chceš vědět více podrobností o novém módu, nepřestávej číst, dozvíš se zde vše, co nám nový gameplay přinese.
metro royale
metro royale

Metro Royale má opravdu daleko od běžného Battle Royalu takového, jaký známe. Je to něco, co hráči PUBG Mobile ještě neviděli. Začneme jenom tím, že základní myšlenka hry, tedy zůstat jako poslední naživu, zde neplatí. Místo toho se hráči snaží co nejdříve dostat do tzv. extrakčního bodu, který je předem určený. Cílem je se dostat právě do tohoto bodu jako první a nenechat se přitom zabít ostatními hráči či příšerami, které se po mapě nově pohybují.

Před každou hrou si hráči budou muset vybrat vybavení, které je nezávislé na tom, co nyní vlastníte v běžném PUBG Mobile. Místo toho vás čeká speciální inventář, z nějž si musíte připravit jak zbraně, tak i medikamenty na samotnou hru, spawn rate věcí ve světě totiž bude razantně omezen. Pokud se v zápase dostanete do extrakčního bodu, všechny věci, které jste si s sebou vzali nebo vylootili z mrtvol vašich soupeřů, vám zůstanou. V opačném případě, tedy pokud cestou zemřete nebo se nedokážete přesunout na určené místo, vám všechny věci zmizí. Jediným způsobem, jak si zlomek vašich věcí ponechat, je schovat si je do trezoru, problém je ale v jeho kapacitě.

Kromě toho nás čeká i úprava brnění a jedinečný systém vylepšení, těšit se tak můžeme například i na Level 6 helmu či vestu a mnoho dalších novinek, se kterými si můžeme v Metro Royale pohrát. K nově přidaným itemům patří například brýle i scope s nočním viděním nebo granátomet M203. Tento jedinečný mód určitě stojí alespoň za vyzkoušení, zahrát si ho zcela zdarma můžete už od 10. listopadu.

metrooo
Zdroj: ginx.tv
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.