Přejít k hlavnímu obsahu

MFK Karviná spojí tradiční sport s esportem

2. 12. 2021 | 20:35 EA SPORTS FC 24 PR článek
Esportová organizace Cryptova spojuje své jméno se slezským fotbalovým klubem MFK Karviná pro nadcházející sezonu FIFA 22 e:LIGY, která se odehrává pod záštitou Ligové fotbalové asociace.
MFK KARVINÁ spojí tradiční sport s esportem
MFK KARVINÁ spojí tradiční sport s esportem
Zdroj: MFK KARVINÁ/Cryptova

Svými aktivitami znovu propojuje tradiční sport a digitální hraní v jednu aktivitu. „Spojení našich hráčů s lokálním fotbalovým klubem je pro nás důležitá spolupráce, na kterou plánujeme navázat spoustu budoucích aktivit. Můžete se těšit na rozhovory, přátelská utkání s A-týmem Karviné nebo také komerční akce pro širokou veřejnost, jakmile to situace okolo covid-19 dovolí,“ komentuje spolupráci David Adamus, marketingový ředitel Cryptovy.

Aktuálně patnáctý tým FORTUNA:LIGY budou ve třetím ročníku e:LIGY reprezentovat dva ostřílení hráči DRMi10 a Miki. „EA SPORTS je fenomén, který se rychle rozvíjí a nejinak tomu bude i v následujících letech. Takovou příležitost jsme si nemohli nechat ujít a jsme rádi, že jsme se s esportovou organizací Cryptova domluvili na spolupráci. Věřím, že se našemu týmu bude dařit. Oběma hráčům stoprocentně věříme,“ prohlásil tiskový mluvčí MFK Karviná Adam Januszek.

Esportová organizace Cryptova nabízí svým hráčům, profesionální podmínky a maximální prostor pro seberealizaci. V jejich barvách jste už mohli vidět např. CS:GO tým, který postoupil na Mistrovství Slovenska, nebo také League of Legends sekci, jež na stejném turnaji ukořistila bronz a mimo to si zahrála také Hitpoint Winter.

První zápasy e:LIGY začaly 30. listopadu. Cryptova v prvním zápase vyhrála nad SK Slavií Praha s výsledkem 4:0. Více informací najdete zde.