Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní verze PUBG plánuje návrat do Indie

18. 11. 2020 | 17:26 PUBG Mobile
Dva měsíce poté, co byla v Indii zakázaná hra PUBG na mobilní zařízení, bude v zemi uvedena nová, poupravená verze, která bude obsahovat více oblečení a méně krve.
PUBG India
PUBG India

Nová verze by prý měla být vhodnější pro „indické hráče“. Postavy budou začínat zcela oblečené, nikoli jen ve spodním prádle, jak je tomu v originální verzi hry. Další z několika úprav bude prostředí, hra bude koncipována tak, aby se neodehrávala ve skutečném životě, ale na simulačním cvičišti. Dále bude stanovené omezení, kvůli kterému mohou hráči hrát pouze určitou dobu. Vývojáři tento krok nazvali jako „zdravé herní návyky pro mladší hráče.“ Hlavní příčina smazání PUBG indickou vládou, bylo spojení s Čínou.

Téměř sto procent těchto změn bylo navíc převzato z čínské verze této hry, která byla stažena z trhu v roce 2019. Na podobné motivy byla vytvořena hra s názvem „Game for Peace“, která se naprosto vyhnula bitevnímu prostředí pro mnohem méně nebezpečnou simulací vojenského výcviku. Zajímavostí na této hře je, že umožňuje osobám mladším 18 let hrát pouze dvě hodiny a soupeři, kteří umřou, jen zamávají na rozloučenou a odletí do vzduchu.

Indická vláda sdělila, že o schválení indické verze se zatím uvažuje, tudíž oficiální oznámení o datu jejího vydání ještě není známo. Společnost PUBG dále oznámila, že do hry v Indii plánuje investovat něco kolem 100 milionů dolarů.
 

Zdroj: espn.com
Štítky: PUBG Mobile