Přejít k hlavnímu obsahu

Mythic Invitational ovládl Andrea Mengucci

1. 4. 2019 | 16:19 Magic: The Gathering Arena
Největší turnaj v historii karetní hry Magic: The Gathering je za námi a nechyběli na něm ani domácí zástupci! Jak se české dvojici v neskutečně silné konkurenci dařilo?
Mythic Invitational
Mythic Invitational

UPDATE #1: Neskutečné se povedlo i po druhé, Ondřej Stráský sice nezvládl první kolo ani v TOP 16, opět ale ukázal, že v LB hrát umí a dotáhl to tedy až do nejlepší čtyřky!

TOP 4

Unikátní akce, na které se utká hned 64 nejlepších hráčů legendární karetní hry Magic: The Gathering, je tady! Turnaj Mythic Invitational je zajímavý nejen v tom, že nabízí vůbec největší prize money v historii MTG, ale také v tom, že už na něm karbaníci nehrají s klasickými kartami. Poprvé se totiž na takto obřím turnaji ukáže digitální verze Magiců, MTG: Arena. Hra, která se sice stále nachází jen v betě, si už stihla vytvořit solidní komunitu hráčů a je jasné, že v současnosti jde o největší konkurenci pro jinak jasnou jedničku na poli karetních videoher, Hearthstone.

Prize money:

  • 1. místo: 250 000 dolarů
  • 2. místo: 125 000 dolarů
  • 3. místo: 70 000 dolarů
  • 4. místo: 45 000 dolarů
  • 5. až 16. místo: 12 500 dolarů
  • 17. až 64. místo: 7 500 dolarů

A vzhledem k tomu, že Arena začíná prorážet i na poli esportu, je dost možné, že MTG se díky této digitální verzi vrátí opět na vrchol popularity. A Mythic Invitational by tomu měl opravdu pomoci, o kus z finanční dotace v hodnotě rovného 1 000 000 dolarů se totiž utká nejen osmička nejlepších hráčů z ladderu v MTG: Areně, ale také známé tváře klasického Magicu, konkrétně 31 hráčů MTG Pro League (jeden o svůj post na turnaji přišel kvůli diskvalifikaci na lednovém Grand Prix v Praze) a 25 creators, tedy především streameři.

Všichni účastníci byli na úvod rozlosováni do čtyř skupin, hraných formátem Double-Elimination. Postoupit dále mohli vždy jen čtyři nejlepší a zatímco Martin Jůza bohužel vypadl již v první části, druhý český zástupce Ondřej Stráský ale předvedl neskutečný comeback, když se po prohře hned v prvním kole dokázal skrze LB dostat až do TOP 16!

Mythic Invitational
Mythic Invitational
miluju videohry a hlavně ligu legend