Přejít k hlavnímu obsahu

Na live serveru je již patch 12.2! Jaké novinky přinesl?

8. 7. 2021 | 11:00 PUBG: Battlegrounds
Již od včerejška je na live serveru dostupný patch 12.2, ve kterém dorazilo spoustu novinek. Kromě již dříve oznámené zcela nové mapy a novinek s touto mapou spojených, se dále můžete těšit na nové skiny, nový battle pass a zvýšení lootu v public hrách.
Patch notes 12.2
Patch notes 12.2
Zdroj: PUBG CORPORATION

Hlavním obsahem pro nový patch 12.2 je nová mapa Taego. S touto mapou jsme vás již seznamovali v jednom z předešlých článků. Nicméně nešlo o přímo potvrzené informace, s oficiálním patchem 12.2 dochází k mírným změnám a upřesněním. Nová mapa je popisována jako mapa s různorodým terénem a prostředím, ve kterém by nemělo chybět spoustu měst a obydlí se zajímavými a jedinečnými místy. Součástí této mapy by měla být divoká zvěř s hejny ptáků, kteří reagují na pohyb hráčů a střelbu. Novými hernímu funkcemi exkluzivními pro Taego, by měly být Comeback BR a Self AED.

Nová mapa by měla být hratelná v TPP a FPP režimu v možnostech solo a squady (včetně 1-man Squad), dua zde bohužel nebudou k dispozici. Mapa je pro 100 hráčů, dále by se zde neměla vyskutovat bombardovací zóna (Red Zone).

Pohled na novou mapu
Pohled na novou mapu

Comeback BR je nová mechanika, určená pro hráče, kteří umřou v první fázi modré zóny. Tito hráči dostanou druhou šanci se vrátit do hry během třetí fáze. Předtím musí přežít nástrahy v Comeback Aréně, která je oddělená od hlavní části Taega. Hráči, kteří dokážou přežít dostatečně dlouho budou helikoptérou převezeni do hlavní části mapy, kde se mohou znovu vrhnout do bojů o Winner Winner Chicken Dinner. Je patrné, že se nebude jednat o 1vs1 formát v Gulagu, jak bylo dříve naznačováno, nýbrž všichni hráči se zapojí do bojů ve stejný okamžik.

Self AED je nový předmět, který se bude dát najít volně na mapě Taego. Tento předmět dává hráčům druhou šanci, kdy se během DBNO (Down but not out) budou moci zvednout bez pomoci týmových parťáků. Je uvedeno, že tento předmět bude použitelný i v sólo modu, hráči tak musí být obezřetný, zda jejich soupeř byl opravdu usmrcen.

Dále budou přidány exkluzivní prvky pro tuto mapu. Jde o již dříve avizované zbraně K2, 5.56mm AR, které bylo populární zejména v 80. a 90. letech minulého století, do kterého je právě zařazeno Taego. Druhou zbraní je 5.56mm DMR zvané Mk12. Posledním oznámeným prvkem je auto z automobilky Hyundai Pony Coupe. Jedná se o coupe pro 4 osoby, avšak právě kvůli toho, že jde o coupe, hráči na zadních sedadlech nebudou moci střílet z vozidla.

Pony Coupe
Pony Coupe
Zdroj: PUBG CORPORATION

Další součástí patche je nový Survivor Pass s tématikou nové mapy Taego! Je zde několik změn, kterým se pass odlišuje od svých předchůdců. Nalezneme zde klasickým 50 levelů, avšak hráči mohou odměny sbírat i po dosažení tohoto milníků v podobě medailí, emblemů a G-Coinů. Pass by měl být k dispozici od 7. července do 18.srpna.

Battle pass
Battle pass
Zdroj: PUBG Corporation

Další novinkou je Your Shop, jedná se o unikátní obchod pro každého hráče, ve kterém najde zlevněné položky dle jeho personálních voleb v minulosti. Tuto novinku zajisté znají hráči hry League of Legends, ve které se tato věc již delší dobu nachází.

V public hrách se navýší množství lootů. Ze současných 100 % se loot změní na Erangelu na 123.9 %, Miramaru 128.3 %, Sanhoku na 116.5 % a na Vikendi na 128.4 %.

Poslední změnou, která stojí za zmínku jsou nové skiny z bedny Contraband, ve které nalezneme i dva zbrusu nové skiny, které lze vylepšit, na zbraně M416 a SKS.

Všechny hlavní změny popisuje oficiální youtube video z PUBG kanálu: 

Součástí patche jsou i různé opravy a zlepšení výkonů, celý patch notes můžete zhlédnout na tomto odkaze.

Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!