Přejít k hlavnímu obsahu

Na podzimní finále BLAST Premier se jako další podívají NiP a BIG, my jdeme na skupinu C

24. 9. 2021 | 16:03 Counter-Strike 2 Reportáž
Mířili obhájit svou pověst, ale nepodařilo se jim to. G2 Esports se v online světě nedaří a BLAST Premier Fall Groups je tím dalším důkazem. Jejich skupinu B ovládli precizní Ninjas in Pyjamas, kteří na podzimní finále postupují spolu s BIG. Na nižší Showdown tedy musí právě G2 a ještě MIBR.
BLAST Premier Fall Groups - skupina C
BLAST Premier Fall Groups - skupina C
Zdroj: BLAST Premier

G2 Esports, NiP, BIG a MIBR. To byla čtveřice týmů, která se ve skupině B na BLAST Premier Fall Groups poprala o dvě vstupenky na podzimní finále, odkud vede cesta hned na to světové. 

Nejlépe se dařilo švédsko-dánským NiP, kteří už dlouho čekají na větší bum ve světě. Nejdříve si jasně poradili s BIG, aby si s nimi po zvládnuté třímapové řežbě s G2 Esports zahráli znova ve finále, kde po těsnější výhře 2:1 brali 25 tisíc dolarů. Němce to ale absolutně nemusí mrzet, svůj cíl totiž jasně splnili. Ve spodním pavouku nejdříve nedali šanci MIBR, kteří podobně jako EG ve skupině A vyletěli bez jediné vyhrané mapy, následně si pak ve špílu s přízviskem všechno nebo nic vyšlápli na hledající se G2 Esports a zajistili si tak vstupenku na podzimní finále.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Právě francouzsko-balkánský celek odchází z boje hodně zklamaný, stále jako třetí nejlepší tým podle současných žebříčků totiž v zápasech proti světové devítce, respektive třináctce, rozhodně chtěl získat více než jednu mapu. Na Showdownu ale ještě mohou ukázat, zač je toho loket, navíc jsou i čtvrtí v BLAST pořadí, což by je na samotné světové finále před Vánocemi stejně nakonec mělo vynést.

Toť byla další kapitola aktuálního turnaje, je čas se posunout k finiši a přivítat poslední skupinu C. Zde bude určitě největším lákadlem nejlepší tým planety Natus Vincere, jenž je samozřejmě považován i za největšího favorita. Ale když se podíváme na OG, FaZe i Complexity, boje o druhý postupový flek mohou být hodně zajímavé. Aleksib a spol. na EPL 14 ukázali skvělou formu, FaZe se od IEM Cologne neskutečně zvedli, Complexity zas budou s coldzerou extrémně motivováni. Bude to řežba, kdo ale nakonec odejde s úsměvem na tváři? Nejen to se můžete dozvědět na našem kanále PLAYzoneUP, kde pro vás všechny souboje už od začátku živě komentujeme, a nejinak tomu bude i v těchto dnech.

Štítky: BLAST PREMIER
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.