Přejít k hlavnímu obsahu

Na VALORANT přešla spousta hráčů CS:GO a Riot se nyní zapojuje do vyšetřování jejich match-fixingu

5. 4. 2021 | 11:36 VALORANT
Vyhrocená kauza spojená s match-fixingem kolem Mountain Dew League v CS:GO stále nebere konce. Do oficiálního vyšetřování se dokonce zapojila FBI. Riot Games však nyní oznámili své vlastní nezávislé vyšetřování, které má odhalit všechny nesrovnalosti a podezření, která se kupí s častými přechody CS:GO hráčů na VALORANT.
Riot se zapojuje do vyšetřování
Riot se zapojuje do vyšetřování
Zdroj: Riot Games

Vvypadá to, že v Riot Games se rozhodli podrobněji prozkoumat pochybné přestupy CS:GO hráčů, a to rovnou na vlastní pěst. Americká videoherní společnost se údajně začala sama zaobírat některými případy match-fixingu, a to hlavně ve spojení s taktickou střílečkou VALORANT v souvislosti s nekonečným vyšetřováním v právě probíhající CS:GO soutěží Mountain Dew League. Případ se vyšetřuje už pořádnou dobu a vše zašlo až do takové míry, že se o něj v současnosti začala zajímat i FBI.

Přestože ESIC (Komise pro esportovou integritu) původně uvedla, že vyšetřování potrvá maximálně několik týdnů, tento případ se táhne již od loňského září a nabalují se na něj akorát další a závažnější problémy. Nahromadění těchto obtíží pak údajně negativně přímo ovlivnilo i mnoho VALORANT hráčů a jejich přestupy mezi různými organizacemi. Zdárným příkladem jsou Dignitas, kteří i přes dobré výkony nedávno rozpustili celou sestavu.

Tento případ se stále nafukuje a Riot Games už opravdu nedal spát, tudíž se pustili do vlastního nezávislého vyšetřování, což v podstatě znamená, že výsledky tentokrát nebudou nijak zvenčí ovlivněny jinými tvrzeními. Prozatím se neví, jestli se vůbec tato zjištění dostanou na veřejnost, jelikož Riot Games jde především o nalezení pravdy a zajištění esportové integrity pro VALORANT. Vyšetření pak pravděpodobně budou nejvíce podrobeni hráči, kteří zrovna přechází z CS:GO – a že jich není zrovna málo. Brzy bychom se navíc měli dočkat oficiálního vyjádření od ESIC, což by mělo řádně objasnit celou situaci.