Přejít k hlavnímu obsahu

Nečekaný návrat Uziho! Dvojnásobný vicemistr světa se překvapivě zaměří na mobilní LoLko

3. 8. 2021 | 17:28 Wild Rift
Jeden z nejlepších hráčů všech dob, který nikdy nevyhrál titul mistra světa. Tak si asi všichni navždy budou pamatovat Uziho – jednoho z nejlepších marksmanů v historii League of Legends. Po zdravotních problémech, které ho donutily ukončit hráčskou kariéru, se ovšem znovu vrací, akorát s jedním háčkem. Hrát bude mobilní verzi League of Legends, tedy Wild Rift.
Uzi se vrací!
Uzi se vrací!
Zdroj: Riot Games

Po úspěšné kariéře hráče v League of Legends se nám všem už zdálo, že se Jian “Uzi” Zi-Hao nikdy k esportu nevrátí. Během své kariéry bohužel nedosáhl na titul mistra světa, ale aspoň MSI se mu povedlo v roce 2018 vyhrát. Když vloni oznámil své zdravotní problémy, tak jsme reálně mohli nahlédnout do toho, co všechno musejí ti nejlepší hráči na světě svému snu obětovat. Ovšem nyní se Uzi po roce léčby vrací, ale bohužel ne tak úplně do League of Legends. Má namířeno do mobilní verze této hry s názvem Wild Rift.

Po svých předešlých zkušenostech Uzi tuší, jak se má k hráčům a jednotlivým lidem chovat a tudíž zakládá svůj vlastní tým pod názvem Ultra Fantastic Gaming. Do začátku nabízí plat 20 000 Kč s tím, že postupem času se samozřejmě tato částka může zvednou, což zní velice dobře. Jediné podmínky jsou to, že vám musí být 16 let nebo více a potřebujete samozřejmě umět hrát Wild Rift.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Riot Games mají v plánu svůj League Mobile (Wild Rift pro čínský trh) ještě více popularizovat a věří v to, že dokážou dostat tento titul do popředí všech mobilních her. Přece jen s League of Legends se jim to povedlo, takže o něco rychlejší verze této hry, kterou si můžete zahrát kdekoliv zní velice dobře pro marketing a budoucnost esportu v tomto směru.

Na naší domácí scéně je Wild Rift sotva jednu sezónu, ale i tak už tady máme pár týmů, které by mohly začít formovat budoucnost. Tím nejlepším je samozřejmě, jako v mnoha jiných esportových titulech, eSuba, která kromě účasti v evropské Origin Series zvládla vyhrát i Samsung Midseason, jakožto první velký turnaj ve Wild Riftu u nás. Zůstává otázkou, zda i ostatní české organizace budou věřit budoucnosti této hry a pokusí se dobrat si zbytek týmů, které momentálně nemají žádné trvalé působiště.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: uzi
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.