Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG je druhý rok po sobě nejlepším hráčem MČR

29. 11. 2021 | 21:20 Counter-Strike 2 MČR
V neděli jsme poznali novopečené mistry České republiky, hříšníky z týmu SINNERS. Tak jako loni, i letos z jejich řad nejvíce zářil NEOFRAG, který si odnesl podruhé v řadě ocenění Radio Spin Nejužitečnějšího hráče turnaje. Nejlepším hráčem z finalistů byl jak podle statistik, tak i dle expertů a široké veřejnosti.
NEOFRAG
NEOFRAG
Zdroj: grafika PLAYzone

Adam 'NEOFRAG' Zouhar je bezesporu nejblyštivějším drahokamem, který se ukrývá na domácí scéně. 20letý hráč dominuje, kam se jen člověk podívá, a své jméno si postupně dělá i ve světě. Na Vodafone MČR v počítačových hrách si poprvé zahrál v roce 2017, od následujícího roku pak sbírá jeden cenný kov za druhým. V dresu týmu Universe si připsal dvě bronzové medaile a naplno se ukázal loni, kdy se v online prostředí stal mistrem České republiky v barvách SINNERS a kromě toho si odnesl také ocenění nejužitečnějšího hráče. Atakoval 1,5 K/D a v rámci nejlepšího roku svého života hlásal jasně: „Jsem posedlý být nejlepší!“

Letošní rok už pro hříšníky znamenal úspěšnější pouť Evropou a NEOFRAG patří vedle legendárního Tomáše 'oskar' Šťastného k největším oporám týmu. Neznamená to však, že by nekraloval také doma, ačkoliv na finálovém turnaji Vodafone MČR 2021 měl pomalejší start. V úvodním zápase s EERINESS MARVO se hledal, ještě ve skupině se ale rozstřílel, když si v boji o postup do semifinále pohrál s týmem ENTERPRISE na rozhodující mapě Ancient. V následném duelu o postup do semifinále už byl hlavní hvězdou na obou mapách, opět to ale byla mapa Ancient, kde zářil nejvíce. Výsledkem z toho byl postup do finále a další třicítka na kontě killů.

NEOFRAG

Pro nedělní den se chystalo duo nejlepších hráčů pro hlasování o Radio Spin Nejužitečnějším hráči turnaje, kde bylo jasné, že NEOFRAG chybět prostě nemůže. Parádně se na turnaji prezentovali Dominik 'blogg1s' Janita nebo Vít 'nbqq' Pohlot, v duelu o MVP ale největší českou hvězdu doplnila jedna vycházející ze Slovenska, na které se shodl tým komentátorů a analytiků. Matúš 'matys' Šimko v letošním roce vyletěl do nebes a z kádru ENTERPRISE byl vybrán právě on. Statisticky byl se svými kolegy hodně vyrovnaný, co si však v zápasech dovolil a jakým byl playmakerem, bylo hodno uznání. Matys byl na MČR poprvé a i přesto hrál neskutečně sebevědomě.

Na titul ani na ocenění MVP to nestačilo, i přesto se však nemá za co stydět. I ve finále totiž patřil k stěžejním článkům svého týmu, který se snažil trápit SINNERS. Na straně hříšníků hrála celá sestava ve finále vyrovnaně, což jen potvrdilo fakt, že NEOFRAG bude vyhlášen Radio Spin Nejužitečnějším hráčem turnaje. Jeho výkony opět po roce jako ty nejvýraznější ocenili experti a analytici, 20letý střelec ovládl i samotné hlasování, které vyhrál o více než 300 bodů. Jeho K/D sice bylo o dost nižší než před rokem, stále však hrál výtečně. Stává se tak teprve druhým hráčem v historii Vodafone MČR v CS:GO, který má na kontě vícenásobné ocenění MVP.

NEOFRAG
Štítky: MČR, NEOFRAG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.