Přejít k hlavnímu obsahu

Neúspěšný dvojboj: GuardiaN prohrál za SINNERS i při premiéře se svým novým týmem

16. 6. 2021 | 19:40 Counter-Strike 2
Náročný den mají za sebou jak SINNERS, tak i legendární slovenský sniper GuardiaN. Toho čekala oficiální premiéra v barvách Trident Clanu, kde je aktuálně stand-inem, a ve stejné roli se v jednom odpoledni představil i po boku hráčů nejlepšího českého dnu. Obě představení ale dopadla prohrou.
SINNERS GuardiaN
SINNERS GuardiaN
Zdroj: koláž

Před necelým týdnem jsme vás informovali o skutečnosti, že Ladislav 'GuardiaN' Kovács má po dlouhé době oficiální angažmá. Spolu s někdejším parťákem s NAVI, Denisem 'seized' Kostinem se objevil na soupisce ruského týmu Trident Clan. Ačkoliv vedle jeho jména prozatím svítí označený stand-in, tak pro slovenskou legendu jde o velkou šanci ukázat se opět na evropské scéně. První zápas na HLTV.org GuardiaN zaznamenal v otevřené kvalifikaci na StarLadder CIS RMR, plnohodnotná premiéra ale byla na programu až dnes odpoledne.

Aktuálně 62. nejlepší tým světa vstoupil se slovenskou posilou do turnaje European Development Championship 4, odkud se naopak odhlásili kvůli napěchovanému harmonogramu SINNERS. Jejich prvním soupeřem ve skupině C byl dánský tým Copenhagen Flames, který si na mapě Overpass počínal statečně a především díky výkonu Zyphona vyhrál 16:11. Premiéra obměněné soupisky tedy příliš nevyšla, z turnaje ale Trident ještě nevypadává. Další zápas na ně čeká ve čtvrtek proti silným SKADE, vítěz se následně postaví Budapest Five.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Krátce na to měl před sebou GuardiaN další šichtu, tentokrát rovnou v BO3 sérii. Stejně jako před měsícem v turnaji BLAST Rising, totiž hostoval české jedničce SINNERS, z jejíž sestavy kvůli onemocnění nemohl nastoupit oskar. Nemoc sužuje vícero hráčů a vedle toho ještě SHOCKovi neslouží ideálně internet. Hříšníci hráli v play-off turnaje Funspark ULTI o přežití a ani GuardiaN jejich vypadnutí proti Lyngby Vikings neodvrátil. Celkem si připsal 16 AWP killů a jen jediný kill ho dělil od toho, aby nebyl v záporných číslech. Ačkoliv už nejde o hvězdu jako v dávných časech, někdejší druhý nejlepší hráč světa ukazuje, že není žádným pátým kolem u vozu.

Je zajímavé, že za posledních několik týdnů jde pro slovenskou legendu o čtvrtý zápas na ostře sledovaném portále HLTV.org, zatímco za poslední rok se tam objevil jedinkrát. Vrátí se do kolotoče turnajů natrvalo?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.