Přejít k hlavnímu obsahu

NGL Open Cup: Inside Games ani Entropiq po smolných deciderech nepostoupili do play-off

27. 10. 2020 | 11:28 VALORANT
NGL Open Cup je další ze série menších turnajů, které nabízejí finanční odměny v hodnotě nižších tisíc euro, ale jsou pro týmy jsou i tak velkou šancí se ukázat.
NGL Open Cup
NGL Open Cup

Turnaj od španělských organizátorů nejprve lákal pouze týmy z Pyrenejského poloostrova, od druhé kvalifikace jej však zahltila mezinárodní konkurence. Jedním z postupujících týmů se ve třetím dějství stali Entropiq Bravo, které v závěrečném kvalifikačním turnaji doplnili také Inside Games. Ti jsou mimochodem v žebříčku VLR nejvýše postaveným českým týmem na 30. pozici, o 9 a 11 příček za nimi jsou i Enterprise a Kings of Sosnovka.

V hlavní části NGL Open Cupu bylo 20 účastníků rozděleno do čtyř skupin po pěti. Jejich formát nešel zvolit jinak, než aby se každý utkal s každým. Zatímco skupina A měla jednoznačného vítěze v podobě zkušených Maďarů z need more DM, skupina B s našimi Entropiq Bravo už se zamotala. Český celek ze čtyř zápasů zaznamenal jedinou prohru, ale i přesto skončil na třetí příčce, jež nezaručuje postup do play-off. Ptáte se, jak to? Entropiq totiž porazili Giants Gaming 15:13, ale nestačili na Opportunists v poměru 6:13. Giants naopak Opportunists porazili 13:8, takže pro český celek nehrálo při bodové shodě jak celkové skóre, tak ani minitabulka.

Následující skupina C nabídla dominanci další známé španělské organizace Movistar Riders, o druhé místo se však sváděl tuhý boj. Na první pohled na tabulku níže si můžete říct, že dva týmy mají při bodové shodě totožný rozdíl skóre, rozhodující faktor je ale bohužel úplně jiný. UCAM Esports Club totiž dokázal Inside Games porazit hned v prvním zápase skupiny, a i když na závěr prohrál s týmem na posledním místě, tak o jejich postupu dále rozhoduje lepší vzájemný zápas. Inside Games však stejně jako Entropiq Bravo určitě nezklamali a těšíme se na jejich účast na dalších podobných turnajích, stejně jako v případě Enterprise, KoS, Sampi a dalších týmů.

NGL Open Cup
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.