Přejít k hlavnímu obsahu

Nightblue3, xQc a další streameři obdrželi ban za stream-sniping běhěm uplynulého GlitchConu

21. 11. 2020 | 09:00 Twitch.tv
Ani obrovské osobnosti nejsou imunní vůči pravidlům Twitche, zvláště, když se k přestupku odhodlají přímo na streamu v přátelském turnaji o peníze. Twitch okamžitě zakročil a známé tváře, jako jsou xQc nebo Nightblue3, si tak budou muset odpykat sérii trestů za podvádění.
xQc ban
xQc ban

Nedávno se na Twitchi odehrál GlitchCon, kterého se zúčastnila hromada velkých a oblíbených streamerů, a aby si diváci užili opravdovou podívanou se soutěživým duchem, vítěz turnaje si měl odnést i značnou peněžní částku. Ani tato zábavná akce se však neobešla bez problému, protože se zjistilo závažné porušení pravidel, a to ne jednoho, ale hned několika soutěžících – tedy známých a respektovaných streamerů.

Původně byl obviněný pouze oblíbený, leč kontroverzní, streamer xQc, který byl přímo uprostřed vysílání nachytán a usvědčen ze stream-snipingu. Tento přestupek mu zařídil dočasné suspendování jeho Twitch účtu, konkrétně na 7 dní, půlroční zákaz účasti na Twitch Rivals akcích a samozřejmě také přichází o výhru z GlitchConu. Ve svém vyjádření se xQc snaží vysvětlit, že to neudělal pro výhru, ale myslel si, že to bude vtipné a pobaví tak početné publikum.

Nakonec však přiznává, že to bylo špatné, jelikož se hrálo o peníze, a přidává svou omluvu – dokonce se rozhodl, že částku, kterou by normálně vyhrál, ze svého účtu pošle na charitu. Jeho kolegové na celou věc však nemají ani zdaleka pozitivní názor a naopak se do něj bez milosti opřeli, patří sem i obrovské osobnosti, jako jsou Tyler1 či shroud. Dle nich si xQc všechny tresty prý nejen zasloužil, ale Twitch měl být podle nich daleko tvrdší.

Zakrátko se ovšem ukázalo, že xQc není jediným, kdo lítá v tomto maléru a Twitch přidává další jména na seznam hříšníků. Ke kanadskému streamerovi se tak v totožném trestu připojí další známé tváře – Nightblue3, Mendo a GrandPooBear. Zatím akorát víme, že si odnáší stejný trest jako xQc, pouze Nightblue se také nechal slyšet, že mu šlo pouze o to udělat pořádnou show. Omluvy jim ale už nepomohou a trest si musí všichni řádně vytrpět. Fortnite streamer Tfue bude sice bez banu, ale nemá nárok na výhru, protože o chování svého spoluhráče věděl a nikde to neohlásil.