Přejít k hlavnímu obsahu

Nová sezóna, nový patch, nové vozidlo! Co dalšího nás čeká v 15. sezóně?

Vývojáři v PUBG se se řídí jedním základním pravidlem: Co sezóna, to nový patch. Nyní do hry přichází update s označením 15.1, který nám přinese nové vozidlo, balanc zbraní, update map a novou kolaboraci!
Nové vozidlo kolo
Nové vozidlo kolo
Zdroj: PUBG CORPORATION

S novou sezónou se opět mění map pool, pro normální zápasy je aktuální Erangel, Miramar, Sanhok, Taego a Vikendi. Pro hodnocené zápasy je to potom Erangel, Miramar a Taego.

Největší novinkou patche je nové vozidlo, kterým je horské kolo. Toto vozidlo mohou hráči najít jako item, který lze lootit, kolo hráči naleznou ve složeném stavu. Vzhledem k tomu, že kolo nepoužívá motor, vydává minimální hluk a je se s ním možné nepozorovaně přemisťovat. Kolo nalezneme na všech mapách v normálním módu, jezdit na něm může pouze jeden hráč a vozidlo nemůže být zničeno, což platí i pro kola. Kromě toho zde bude zavedena funkce sprintu (po krátkou dobu se vám zvedne rychlost) nebo možnost balancovat na jednom kole.

Velkou změnou se dočkají zbraně. Silný samopal P90 obdrží nerf zejména v horizontálním a vertikálním recoilu, což znamená že tato zbraň bude těžší na ovládání. Brokovnice budou o pár metrů více efektivní. LMGS (lehké kulomety) nejsou moc používány, proto se jim zvětší poškození a budou tak nebezpečné zbraně. Změnou si projdou i samopaly, UMP45 bude více efektivní na větší vzdálenosti a spolu s PP-19 Bizonem se jim upraví přesnost. 

Úpravami si projdou i mapy, třeba na Sanhoku se změní ikonický bootcamp. Ten se překope od základu a struktura této oblíbené části mapy bude jiná. Změní se i pobřeží, na kterém se přidá více objektů, které mohou hráčům posloužit ke krytí.

rework Bootcampu
rework Bootcampu
Zdroj: PUBG Corporation

Přeměnou si projdou i lokace na Vikendi, Dinoland se promění na KAKAO FRIENDS Land! Tato změna je způsobená novou kolaborací s KAKAO Friends, bližší detaily dorazí v nejbližších dnech na oficiálních stránkách PUBG. Spolu s tím se Castle a Winery dočkají nového designu, který bude přizpůsoben blížícím se Vánocům.

Nový Dinoland
Nový Dinoland
Zdroj: PUBG Corporation

Kromě toho byla opravena celá řada bugů, celé patch notes naleznete na tomto odkaze. Pokud preferujete spíše obrázkové podání, tak na následujícím videu naleznete všechny hlavní změny update 15.1.

Zdroj: PUBG.com
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!