Přejít k hlavnímu obsahu

Nový konkurent Ultimate Teamu? Od příštího roku se možná dočkáme kooperativní kariéry

3. 6. 2021 | 19:17 EA SPORTS FC 24
FIFA už pár let žije hlavně herním módem Ultimate Team, ve kterém lidé sbírají karty a poté s nimi hrají zápasy. Když vynecháme všechny skandály, které logicky s něčím takovým přichází, tak to je ten nejatraktivnější herní mód v celé hře. Nyní se ovšem objevují zbrusu nové informace, které naznačují, že EA Sports chystají něco velkého.
Kooperativní kariéra se blíží!
Kooperativní kariéra se blíží!
Zdroj: fifplay.com

Za posledních pár let jsme si už zvykli na každoroční vydání nové FIFY, ale nikdy se neočekávalo nic speciálního. Ultimate Team je s námi už dlouho a hlavně od roku 2017 skutečně vzrostla jeho popularita. To postupně zastínilo ostatní herní módy, mezi které patřila i kariéra. Ovšem nyní to vypadá, že se situace pro fanoušky tohoto herního módu zlepšuje.

EA Sports na svých stránkách v nabídce prací prozradili, že se chystá kooperativní kariéra do dalších ročníků nejpopulárnější fotbalové hry světa. Zatím to jsou pouze domněnky, co a jak, je to ale velké pozitivum pro všechny hráče FIFY, které už nebaví každoročně skládat tým v Ultimate Team, nebo prostě nevidí smysl v tom, řídit se nastavenou metou tohoto herního módu. Možnost zahrát si se svými kamarády kariéru je něco, co si hodně lidí přálo a konečně jsme k té možnosti o něco blíže.

Samozřejmě pokud jste programátor, který dokáže pracovat v C++, tak se nabídka práce týká i vás, ale nyní zpátky k novince. Je těžké odhadovat, zda se dočkáme kooperativní kariéry už v dalším vydání FIFY, nebo jestli budeme muset čekat až do titulu s číslovkou dvacet tři. 

EA Sports už v minulosti ukázali, že jsou schopni vytvořit kariéru v jiných herních titulech, jako je například série Madden. Zde se v roce 2012 poprvé objevila možnost zahrát si ve více lidech jednu kariéru. Bližší informace nejsou nijak známy, ale například YouTuber RespectTheJeff pořádá pravidelně kooperativní turnaje s ostatními tvůrci. To by mohla být ukázka toho, jakým směrem se EA možná bude ubírat a co můžeme očekávat.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.