Přejít k hlavnímu obsahu

O uplynulém víkendu jsme poznali prvního dvojnásobného mistra ČR v Hearthstone

8. 11. 2021 | 17:40 Hearthstone MČR
Minulý víkend přinesl start letošního ročníku Vodafone MČR v počítačových hrách. Na programu byl turnaj v Hearthstone, v němž se jako obvykle představila šestnáctka předních domácích hráčů. Pro titul si nakonec dokráčel Jaromír "Jarla" Vyskočil.
Jarla
Jarla
Zdroj: PLAYzone

Sobota 6. a neděle 7. listopadu se na domácí esport scéně nesly ve znamení Hearthstone. Na programu totiž bylo Vodafone Mistrovství České republiky, jež přineslo souboj šestnácti nejlepších českých a slovenských hráčů o mistrovský titul a prize pool 30 000 korun. Ten odstartoval čtyřmi GSL skupinami, v nichž se rovnou odehrála spousta nečekaného. Úvodní čtveřici neúspěšných, která si v turnaji nepřipsala byť jen jedinou výhru totiž tvořila velice známá jména – vedle pozvaných hráčů a horkých adeptů na titul Mattyho a Faeli se po dvou zápasech s turnajem loučili ještě Norwis a majsssster.

Rychlý postup si naopak v první skupinové fázi připsali Zukys, Benko, Jarla a Naruto, kteří si pro své místo v nejlepší osmičce došli bez jediného bez zaváhání. To čtveřice CptBoatsNHoes, m1lan, En1gma a davidek zas klopýtla dvakrát, a s turnajem se tak museli loučit s jednou výhrou. Úspěch v decider zápasu své skupiny zas naopak zajistil postup pro Blizzconjana, En1gmutuninga a JoŽa.

    Předposlední jmenovaný hráč se už svým postupem do druhé fáze postaral o další velké překvapení. V turnaji byl totiž stoprocentně nejméně známým hráčem, od nějž úspěch čekal málokdo, a konec na děleném 5. místě ho tudíž může hřát na prsou. Přebije to možná i fakt, že skončil těsně před branami závěrečného play-off – do něj se na jeho úkor dostal Blizzconjan, který ho v rozhodujícím zápase skupiny F porazil poměrem 3:1.

    Druhým postupujícím v této skupině byl Naruto, jenž zas chvíli předtím vyhrál 3:2 právě nad reprezentantem Narcis esports. Ještě před jejich úspěchy se ale mohli radovat Jarla a JoŽo, kteří si své místo v nejlepší čtveřici zajistili ve skupině E. Tu Jarla ovládl bez jediné ztráty, během čehož ale zkomplikoval cestu za postupem právě JoŽovi. Ten však po úvodním klopýtnutí zabral a nejprve vyhrál 3:0 nad Zukysem, aby si následně místo v soubojích o medaile konečně zajistil výhrou 3:1 nad En1gmou.

    Z celého letošního Vodafone Mistrovství České republiky v Hearthstone už tak zbývalo jen závěrečné Single Elimination play-off. Na jeho úvod jsme byli svědky další JoŽovy výhry, jenž porazil Naruta stejným rozdílem jak En1gmu. Po ní následoval velice atraktivní střet mezi Jarlou a Blizzconjanem, v němž se mohl radovat první jmenovaný.

    Ten druhý si ale zas spravil chuť hned poté v úspěšném utkání o bronz, v němž nad Narutem zvítězil suverénně 3:0. Pak už bylo na pořadu dne akorát samotné finále, v němž nám Jarla a JoŽo předvedli opravdu krásnou a napínavou řežbu. Na jejím konci se z titulu mistra ČR mohl radovat jediný český velmistr Jarla, jenž se tak stal prvním Hearthstone hráčem s dvěma zlaty z MČR na kontě.

    Konečné pořadí Vodafone MČR v Hearthstone 2021:

    V posledním klipu si můžete připomenout moment, který definitivně rozhodl o Jarlově triumfu, kousek pod ním pak ještě naleznete krátká poturnajová vyjádření našich casterů.

    Po dlouhé době jsem si zase užíval HS naplno, možná to bylo metou a možná tou sváteční atmosférou okolo MČR. Jarlovi gratuluji, protože dokázal, že je pořád o úroveň jinde než zbytek naší scény, a titul si odnáší naprosto zaslouženě. Jedinou skvrnkou na kráse byla nepřítomnost Kary ve studiu, ale věřím, že příští rok se jí dočkám,

    shrnul turnaj ze své perspektivy Pandapple.

    Konečně jsem si mohl MČR užít jako komentátor a musím říct, že to opravdu stálo za to. Viděli jsme jak jednoznačné přejezdy 3-0, tak vyrovnané zápasy, kde se tajil dech. Průběh celého turnaje byl asi trochu nečekaný, ale nakonec zvítězil ten nejlepší (a samozřejmě i nejšťastnější). Gratulace Jarlovi a budu se těšit zase příští rok,

    dodal Pandův kolega skeri.

    Letošní MČR přineslo zase ranec skvělých momentů a příběhů. Dokonce jsme poprvé v historii korunovali staronového vítěze. Tímto bych tedy chtěl pogratulovat Járovi k jeho dalšímu triumfu, za mě není lepší český hráč, a tudíž si to ani nikdo jiný nezasloužil víc. Také bych chtěl poděkovat všem, kteří se na akci podíleli a doufám, že se co nejdříve uvidíme na další hearthstoňácké akci a snad i příští rok na dalším MČR!

    nechal se pak ještě slyšet Findan z druhé komentátorské dvojice. Na závěr pak přidal názor i Kany:

    MČR v Hearthstone je pro mě, vzhledem k letošním okolnostem, už taková malá nostalgie a krásné připomenutí ročníků minulých. Mile mě letos překvapil jak divácký, tak hráčský zájem o celý turnaj. Potvrdilo se zkrátka, že se Hearthstone může stále pyšnit kvalitní a semknutou komunitou.

    Zasloužený mistr, skvělý průběh, kvalitní produkce a snad i náš komentář jsou jasným vzkazem pro PLAYzone, že by nad Hearthstonem rozhodně neměl lámat hůl!
    MČR lístky
    MČR lístky
    Zdroj: PLAYzone
    Štítky: MČR, Jarla
    miluju videohry a hlavně ligu legend