Přejít k hlavnímu obsahu

OGA Dota PIT Online Europe/CIS: Secret vítězí, Čechy zničili Virtus.pro

25. 5. 2020 | 11:33 Dota 2
Secret jsou nezastavitelní. Vítězí na dalším turnaji určeném pro Evropu a CIS, kde v dnešní době působí velké množství Tier 1 týmů, mezi nimi i Ninjas in Pyjamas a Vikin.gg s českými zástupci.
Secret
Secret

V turnaji, který měl nahradit zrušený Minor, jsme měli tři zástupce. Ve skupině A Vikin.gg s Miroslavem "BOOM" Bičanem a ve skupině B pak Ninjas in Pyjamas, jež reprezentovali Ondřej "Supream" Štarha a Jonáš "Saberlight" Volek. Vikingům se ve skupině vůbec nedařilo, naštěstí však postoupili díky výhře nad HellRaisers a jejich následné smůle v boji s Alliance. Ve druhé skupině se dařilo Čechům o poznání lépe, už po třech kolech měli jistý postup a závěrečná série proti Secret byla jen na procvičení a pro diváky.

Skupinová fáze

Hned v úvodním zápase jsme se dočkali NiP versus OG. Oba týmy se v posledních měsících rapidně zlepšily a i v této sérii to bylo vidět. Za stavu 1-1 ale musel bohužel Saberlight odejít, nejspíše skládat maturitní zkoušku, a nahradil ho MindControl, mistr světa z roku 2017. Ačkoli si papírově NiP nepohoršili, určitá nesouhra v jejich týmu vidět byla a my můžeme pouze spekulovat, jak by dopadli v základní sestavě. Takto prohráli 1-2 a spadli do LB.

 

Téhož dne večer nastoupili BOOM s Vikin.gg, ale rovněž českým fanouškům úsměv na tváři nevykouzlil. Vikingové se nechali přejet parním válcem nazývaným Virtus.pro a v turnaji skončili. Následujícího dne se pokusili NiP pomstít Vikingy, ale i  pro ně dopadla série nevesele. Prohra 1-2 je vyloučila z turnaje, ovšem se svými výkony zejména ve skupinové fázi mohou být spokojeni.

Celkového vítězství se opět ujal tým Secret, jež rozdrtil ve finále překvapení Lower Bracketu, poslední dobou nemastné, neslané Liquid. Odnáší si tak 62 tisíc dolarů a další trofej do své nemalé sbírky.

Play-off

Zůstává tak otázkou, zda Secret mají v Evropě a CIS nějakého soupeře. Na jednom z posledních offline turnajů, DL Major 2020, to vypadalo, že Secret mohou způsobit problémy pouze Vici Gaming nebo Evil Geniuses, ti jsou ovšem na opačných stranách světa a kdy se všichni potkají na jednom LAN turnaji, je stále ve hvězdách.

Sestava Vikin.gg

 Nizozemsko Indji "Shad" Lub
 Česká republika Miroslav "BOOM" Bičan
 Rakousko Tobias "Tobi" Buchner
 Izrael Adam "Aramis" Moroz
 Nizozemsko Melchior "Seleri" Hillenkamp

Sestava Ninjas in Pyjamas

 Švédsko Charlie "CharlieDota" Arat
 Česká republika Ondřej "Supream" Štarha
 Česká republika Jonáš "Saberlight" Volek
 Švédsko Adrian "Era" Kryeziu
 Rusko Akbar "Sonneiko" Butaev