Přejít k hlavnímu obsahu

Ondřej "Lelek" Kvarda pořádá narozeninový charitativní stream na podporu Kapky naděje

10. 2. 2021 | 08:48 Všechny hry
Youtuber, komentátor a moderátor Ondřej „Lelek“ Kvarda oslavil 26. narozeniny. U té příležitosti se rozhodl uspořádat speciální narozeninový charitativní stream, během něhož se bude vybírat na dobrou věc.
Ondřej "Lelek" Kvarda pořádá narozeninový charitativní stream na podporu Kapky naděje
Ondřej "Lelek" Kvarda pořádá narozeninový charitativní stream na podporu Kapky naděje

Akce se koná již tuto středu, 10. 2. 2021. Streamovat se bude po pět hodin, a to od 13 do 18 hodin na Twitchi. Pro Lelka se jedná o premiéru, ačkoliv se v minulosti již několika podobných akcí zúčastnil, to ovšem bylo s přáteli, nebo pod něčí záštitou. Toto tudíž bude vůbec první stream, která vzniká z jeho vlastní iniciativy. Vybírat se bude na nadační fond Kapka naděje. 

Tento fond se již podruhé spojil se společností BPA sport marketing a.s., společně připravili druhý ročník projektu „O Kapku lepší hokej“, jehož cílem je pomoc dětem, které onemocněly leukémií. Lelek má mnohé společného s hokejem, především pak s tím virtuálním, a tak se rozhodl také zapojit. Vybraná částka, včetně veškerých Twitch donatů, půjde na fond nadace Kapka naděje.  

Sám Lelek nám o svém nápadu prozradil: 

Každý rok se snažím alespoň 2x do roka podpořit růžné charitativní projekty, buďto jako ten, který pošle alespoň nějakou částku (minulý rok to bylo třeba v boji proti požárům v Austrálii), a nebo jako jeden z hostů daného streamu nebo akce. Letos jsem to ale chtěl udělat jinak... Sedmého února jsem měl narozeniny a vzhledem k tomu, že se hodně mého obsahu točí okolo hokeje, jsem se rozhodl "přidat" k projektu O kapku lepší hokej. Přesto, že v mém případně jde pouze o hokej virtuální, věřím, že každá koruna se počítá, a věřím, že ve středu se dostaneme na částku, která může někomu pomoct.

My zase věříme, že se do této akce zapojí nejen Ondrovi fanoušci. Charitativních streamů pro dobrou věc se v českých kruzích v loňském roce odehrálo hned několik – streamer DeeThane opakoval svůj úspěšný charitativní stream. Streamování nového Cyberpunku 2077 vyneslo přes 150 tisíc Kč na pomoc postiženým lidem. Internetový obchod CZC.cz zase stál za charitativním streamem na boj proti šikaně. Zapomenout nesmíme ani na stream #projachyma, který proběhl již koncem roku 2018, kdy se získalo přes 100 tisíc korun pro chlapce s Aspergerovým syndromem, který během pár minut přišel o vše, když jeho rodině shořel dům. Je vidět, že hráči se umí semknout a dokážou být štědří, když jde o něco, co je skutečně důležité.  

Štítky: Lelek, charita